ABN Amro: Στην πόρτα εξόδου το 60% των διευθυντικών στελεχών

Η ολλανδική ABN Amro σχεδιάζει περικοπές κατά 60% στις διευθυντικές θέσεις, δείχνοντας την έξοδο στα μισά και πλέον ανώτατα στελέχη της. Η αλλαγή αυτή αντανακλά τη συρρίκνωση του μεγέθους της τράπεζας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει τους επικεφαλής των τομέων λιανικής, εμπορίου, εταιρικής και του private banking. Σε αυτό θα συμμετέχει ο CEO, Kees van Dijkhuizen, o αντιπρόεδρος,

καθώς και ο CFO, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Το 70% της ABN Amro ανήκει στο ολλανδικό κράτος, από τότε που κατέφυγε σε κρατική διάσωση. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα περιέκοψε 1.500 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της να περιορίσει τις δαπάνες.

Πέρυσι, η τράπεζα είχε 26.500 υπαλλήλους και, όπως έχει ανακοινωθεί, το συνολικό εργατικό δυναμικό της αναμένεται να μειωθεί κατά 13% έως το 2020. Η ολλανδική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, από πλευράς της, ότι σκοπεύει να πουλήσει σταδιακά τις θέσεις που κατέχει στην τράπεζα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της τράπεζας ο CEO της, τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της τράπεζας έχει μειωθεί σημαντικά, όχι όμως και οι διευθυντές της που παρέμειναν στο απυρόβλητο.

Νωρίτερα, η μετοχή της ολλανδικής τράπεζας σημείωσε άνοδο 1,2% στα 22,74 ευρώ. Από τις αρχές της χρονιάς η άνοδος έχει φτάσει το 8,1%, ενώ τα κέρδη της στον τραπεζικό πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX Europe 600 Banks ανέρχονται σε 4,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα