Πεκίνο: Δεν εμπλεκόμαστε σε κυβερνοεπιθέσεις

Το Πεκίνο αρνείται κάθε εμπλοκή του αναφορικά με τις καταγγελίες κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες εμφανίζονται να έχουν ως στόχο τον εξόριστο μεγιστάνα Γκούο Γουενγκούι που έχει καταγγείλει για διαφθορά υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κι έχει αιτηθεί πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης που έφτασε στο Reuters,

τονίζοντας ότι η έρευνα που έγινε “δεν εντόπισε” αποδείξεις για οποιαδήποτε εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης στις κυβερνοεπιθέσεις.

Το υπουργείο δήλωσε επίσης, ότι το Πεκίνο διέθεσε στην Ουάσινγκτον αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες, ο Γκούο προχώρησε σε παραποίηση εγγράφων, προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Παράλληλα, τόνισε ότι η κινεζική πλευρά έχει ζητήσει επίσημα από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση αυτή. “Η παραποίηση δημοσίων εγγράφων, αλλά και οι κατασκευασμένες πληροφορίες είναι αποφασιστικής σημασίας, αλλά και ταυτόχρονα εξωφρενικές,” ανέφερε το κινεζικό υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε στην αγγλική γλώσσα.

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε ότι τα έγγραφα που προσκόμισε ήταν πλαστά, τονίζοντας ότι η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου, δεν θα πρέπει να γίνει πιστευτή από τις αμερικανικές αρχές.

Το ινστιτούτο (Hudson Institute) που έχει έδρα την Ουάσινγκτον και λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης είχε προγραμματίσει να φιλοξενήσει τον Κινέζο μεγιστάνα την προηγούμενη Τετάρτη, σε μία σπάνια δημόσια εμφάνισή του. Ωστόσο, η εκδήλωση αναβλήθηκε την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση θα πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα με την επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα επίσημης κινεζικής αντιπροσωπείας για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, στο πλαίσιο του διαλόγου κυβερνοασφάλειας που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο χωρών.

Το ίδιο ινστιτούτο, ανέφερε ότι είχε εντοπίσει μία κυβερνοεπίθεση με έδρα την Σαγκάη που είχε ως στόχο τον αποκλεισμό των επισκέψεων στην ηλεκτρονική σελίδα του, αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα