Πέμπτη αρνητική συνεδρίαση στην Ευρώπη - Φθίνει το ριμπάουντ

Πτωτικά συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τέσσερις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, σημάδι ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,6% καθώς το πετρέλαιο διέγραψε τα κέρδη που έφεραν την τιμή του πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα.

Νωρίτερα στην Ασία, ο κινεζικός Shanghai σημείωσε ριμπάουντ από τα χαμηλά μιας εβδομάδας, χάρη στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ το ιαπωνικό χρηματιστήριο υποχώρησε

εξαιτίας του ισχυρού γεν. Ο χρυσός ενισχύθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Την Παρασκευή, τα κέρδη στις τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές περιόρισαν την εβδομαδιαία πτώση στο 0,4%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, που ξεκινά σήμερα. Η αντίστοιχη περίοδος στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει και οι αναλυτές προβλέπουν συρρίκνωση κερδοφορίας το 2016.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 6.212 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,41% στις 9.662 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με κέρδη 0,3% στις 4.315 μονάδες, ο IBEX με κέρδη 0,75% στις 8.490 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 1% στις 17.687 μονάδες.

Στις μετοχές, η SAP SE υποχωρεί κατά 2,5% μετά την απροσδόκητη πτώση πωλήσεων το α' τρίμηνο.

Οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγράψει τη χειρότερη απόδοση, ανέκαμψαν σήμερα, με τις Banco Popolare SC και UniCredit SpA να ενισχύονται τουλάχιστον κατά 2,1%.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 1% στα 1.253,11 δολάρια η ουγγιά, οδεύοντας προς το υψηλότερο κλείσιμο από τις 18 Μαρτίου. Ο χαλκός κινήθηκε σταθεροποιητικά έχοντας ενισχυθεί κατά 1,2% μετά τα στοιχεία πληθωρισμού στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα