Πάπας Φραγκίσκος για τη σφαγή στο Πακιστάν: Αισχρό και παράλογο έγκλημα

«Το Άγιο Πάσχα αιματοκυλίστηκε από μία αποτρόπαια επίθεση που προκάλεσε το θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων», δήλωσε στην ομιλία του την Δευτέρα του Αγγέλου

Για τη σφαγή δεκάδων ανθρώπων στην Λαχώρη του Πακιστάν έπειτα από επίθεση βομβιστή αναφέρθηκε μετά την προσευχή της Regina Caeli στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφερόμενος στο μακελειό που σημειώθηκε

την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, δήλωσε πως πρόκειται για «αισχρό και παράλογο έγκλημα».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους δεκάδες πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την προσευχή της Δευτέρας του Πάσχα, τη λεγόμενη Pasquetta ή Δευτέρα του Αγγέλου, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Το Άγιο Πάσχα αιματοκυλίστηκε από μία αποτρόπαια επίθεση που προκάλεσε το θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων, στην πλειονότητά τους οικογένειες μίας χριστιανικής μειονότητας –κυρίως γυναίκες και παιδιά- που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα δημόσιο πάρκο για να γιορτάσουν το Πάσχα».

Εκφράζοντας τη συμπόνιά του για τις οικογένειες των θυμάτων, ζήτησε τους πιστούς να προσευχηθούν, καλώντας από τις τοπικές αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες για να επαναφέρουν ασφάλεια και ηρεμία στον λαό και κυρίως στις θρησκευτικές μειονότητες που είναι ήδη ευάλωτες.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας είχε προσευχηθεί για τους τουλάχιστον 71 νεκρούς και τους 300 τραυματίες λέγοντας πως πρόκειται για «τυφλή μορφή βίας» που δεν σταματάει να χύνει το αίμα αθώων σε πολλές χώρες του κόσμου, κάνοντας αναφορά στις επιθέσεις σε Βέλγιο, Νιγηρία, Τουρκία, Τσαντ, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιράκ.

«Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά ότι η βία και το φονικό μίσος οδηγούν μόνο στον πόνο και την καταστροφή. Ο σεβασμός και η αδελφοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για να οδηγηθούμε στην ειρήνη», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα