Πάντοαν: Η Ευρώπη πρέπει να εκσυγχρονιστεί αλλιώς οι κίνδυνοι θα αυξηθούν

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται να αναβαθμίσουν ή να εκσυγχρονίσουν τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να αναχαιτίσουν τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι με νέους κινδύνους στην ενότητα του μπλοκ των 28, υπογράμμισε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν, υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας μιλώντας στο CNBC.

Όπως είπε, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά κρίσεων εμπιστοσύνης, όπως το βρετανικό δημοψήφισμα,

το διχασμό για τη διαχείριση της εισροής προσφύγων και την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης που παραμένει επίμονα αργή. Η δυσαρέσκεια για το πώς η ΕΕ και οι ηγέτες της διαχειρίζονται αυτά τα προβλήματα έχει πυροδοτήσει μια αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και την άνοδο δεξιών κομμάτων σε όλη την ήπειρο.

«Δυστυχώς πολλοί πολίτες αρχίζουν να θεωρούν την Ευρώπη μέρος του προβλήματος, αντί για μέρος της λύσης», τόνισε ο Ιταλός υπουργός μιλώντας στο διεθνές δίκτυο κατά τη διάρκεια της G7 στην Ιαπωνία.

«Επειδή βλέπουν την επίμονα υψηλή ανεργία, οι νέοι βλέπουν μικρές ελπίδες για το μέλλον σε ό,τι αφορά επαγγελματικές ευκαιρίες και επίσης βλέπουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας να απειλείται. Αυτό μπορεί να αντιστραφεί. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευθύνη των φορέων χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη, να προσφέρουν μια βιώσιμη εναλλακτική που θα είναι πιθανή. Φυσικά, η οικονομική στρατηγική στην Ευρώπη πρέπει να αναβαθμιστεί ή να εκσυγχρονιστεί», υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα