Πανελλαδικές: Κόβουν εισακτέους γιατρούς και βάζουν... κλωστοϋφαντουργούς

Σε ένα απίστευτο αλαλούμ έχει εξελιχθεί το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων με τις... τρέλες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος αρχικά κόβει θέσεις γιατρών, οδοντιάτρων, δικηγόρων και φαρμακοποιών, στη συνέχεια προσθέτει... κλωστοϋφαντουργούς και στο τέλος μετά τις αντιδράσεις υποχρεώνεται σε αναδίπλωση ανακοινώνοντας - χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει απόφαση - ότι οι θέσεις των εισακτέων δεν θα είναι 1.000 λιγότερες αλλά 500.

Τα απίστευτα «μπρος-πίσω» του

υπουργείου Παιδείας έχουν προκαλέσει σύγχιση στους μαθητές που εκτός του αναμενόμενου άγχους για το μέλλον τους, καλούνται τώρα να διαχειριστούν και τους πειραματισμούς του υπουργείου Παιδείας λίγους μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

Στο χάος και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται 18χρονα παιδιά και οι γονείς τους, έρχεται να προστεθεί και το ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου τα μηχανογραφικά δελτία για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης.

Δεν θέλουν γιατρούς, θέλουν κλωστοϋφαντουργούς

Ενδεικτική της ιεράρχησης που κάνει το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων είναι το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές της χώρας είναι κατά 220 θέσεις μικρότερος, σε σχέση με το 2016, ενώ αντίθετα στο τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά οι εισακτέοι αυξάνονται κατά 100!

Συγκεκριμένα φέτος στο πρώτο έτος της Ιατρικής στα επτά πανεπιστήμια όλης της χώρας θα γραφτούν 835 φοιτητές, έναντι 1055 πέρυσι, από τις οδοντιατρικές και τις φαρμακευτικές κόβονται 100 θέσεις, από το Πολυτεχνείο 150 θέσεις και από τις Νομικές Σχολές 40.

Στον αντίποδα στη Θεολογική Σχολή θα μπουν 55 περισσότεροι σε σχέση με το 2016, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ 40 και στο τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών του ΑΠΘ 20 περισσότεροι.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα