Κορυφώνεται η μάχη για την Εθνική Ασφαλιστική

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για τη νέα εποχή της Εθνικής Ασφαλιστικής. Με βάση το επίσημο χρονοδιάγραμμα έως σήμερα είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών αν και τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες ότι θα μπορούσε να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δύο ισχυρές προσφορές που φαίνεται να ξεπερνούν τον πήχη

που είχε θέσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στα 500 με 550 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι προσδοκίες που διαμορφώνονται τώρα στην τράπεζα είναι για ένα τίμημα που θα ξεκινάει από 6 ...ή ακόμα και 7, κάτι όμως που μένει να φανεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για μάχη μεταξύ Κινέζων και Ελληνοαμερικανών επενδυτών. Συγκεκριμένα μεταξύ της κινεζικής Fosun και του κοινοπρακτικού σχήματος του

Η κινεζική Fosun, με παρουσία στο σχήμα του Ελληνικού αλλά και στον Όμιλο Folli Follie, είναι η πρώτη διεκδικήτρια. Η κίνηση της εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής εισόδου στον ασφαλιστικό κλάδο του ευρωπαϊκού νότου. Ήδη έχει εξαγοράσει τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας, Gaixa Seguros.

Έτερος ισχυρός διεκδικητής θεωρείται η κοινοπραξία των Ελληνοαμερικανών John Calamos – Αριστ. Χαλικιά (Intercontinental AEEAΠ) και της ισπανικής Exingroup. Οι δύο Ελληνοαμερικάνοι επενδυτές διαθέτουν καλή γνώση των συνθηκών της χώρας, ενώ η συμμαχία με την ισπανική ExinGroup εξασφαλίζει management team, στην περίπτωση που αποκτηθεί η Εθνική Ασφαλιστική.

Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Τράπεζα εμφανίζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη διαδικασία της πώλησης παρά τις αντιδράσεις -κυρίως- των εργαζομένων προκειμένου να κλείσει σε συντριπτικό ποσοστό το πλάνο αναδιάρθρωσης μιας και θα απομείνουν κάποιες μικρές συμμετοχές κυρίως σε Σερβία, Κύπρο και Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα