Πακιστάν: Ανθρωποκυνηγητό τρομοκρατών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Λαχώρη

Οι ηγέτες του Πακιστάν υποσχέθηκαν εκδίκηση για την τρομοκρατική επίθεση των Ταλιμπάν σε γιορτή για το Καθολικό Πάσχα την Κυριακή, σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Η έκρηξη κόστισε τη ζωή 66 ανθρώπων, ενώ τραυμάτισε 340, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ ξεκαθάρισε πως η πράξη στοχοποίησε Χριστιανούς.

Ο

πρωθυπουργός της χώρας, Nawaz Sharif κάλεσε προς ένωση των πολιτών ενάντια στην τρομοκρατία μετά την έκρηξη, κάτι που έχει επαναλάβει πολλάκις, αφού τα χτυπήματα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν έχουν κοστίσει τη ζωή 60.000 ανθρώπων από το 2001.

Η πακιστανική τηλεόραση έδειξε εικόνες των πολιτών να τρέχουν πανικόβλητοι μετά από την έκρηξη στο πάρκο Gulshan-e-Iqbal στη Λαχώρη. Η περιοχή ήταν κατακλυσμένη με Χριστιανούς οι οποίοι γιόρταζαν το Πάσχα, ενώ πολλές οικογένειες βρίσκονταν στο πάρκο τη στιγμή που έσκασε η βόμβα.

Η επίθεση έλαβε χώρα τη στιγμή που χιλιάδες Μουσουλμάνοι στο Islamabad διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση του Mumtaz Qadri, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον πρώην κυβερνήτη του Punjab το 2011 λόγω της στάσης του τελευταίο για τον θρησκευτικό νόμο περί βλασφημίας. Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούσαν να ονομαστεί μάρτυρας ο Qadri και να επιβληθεί Σαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα