Μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές σε όλη την Ευρώπη μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες

«Οχυρώνεται» η Ευρώπη έπειτα από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αλλά και στο μετρό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όλες οι πτήσεις από και προς Βρυξέλλες ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας ενώ το αεροδρόμιο εκκενώνεται.

Ορισμένες πτήσεις που αναμενόταν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

κατευθύνονται προς την ανατολική πόλη της Λιέγης, όπως μεταδίδει το βελγικό μέσο RTL.

Επίσης, έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν πάρει τόσο το αεροδρόμιο του Χίθροου όσο και του Παρισιού με τις καθυστερήσεις να είναι μεγάλες όπως είναι αναμενόμενο, όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο του Παρισιού στην ιστοσελίδα του. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού

Την ίδια ώρα έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ενώ ο ολλανδικός στρατός ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του.

Στην Ιταλία, η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα για επιθέσεις ήδη από το μακελειό στο Παρίσι, διατάχθηκε ήδη αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Προτεραιότητα δίνεται στο Fiumicino της Ρώμης, όπου η επιφυλακή αυξήθηκε στο ύψιστο επίπεδο (όντας ενισχυμένη ήδη μετά το Νοέμβριο).

Και η Ρωσία προχωρά σε «επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας» στα αεροδρόμια της ρωσικής επικράτειας, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σολόκοφ.

Η σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας, Thalys το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ ακυρώνει τα δρομολόγια προς Βρυξέλλες, το ίδιο και η Eurostar. Συγκεκριμένα, το Eurostar ακυρώνει τα δρομολόγια του από τον κεντρικό σταθμό των Βρυξέλλων gare du midi για Παρίσι και Λονδίνο.

Επίσης, η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι σημερινές πτήσεις της Αθήνα - Βρυξέλλες - Αθήνα.

Η βομβιστική επίθεση, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στις Βρυξέλλες του Σαλάχ Αμπντεσλάμ του βασικού υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το περασμένο Νοέμβριο, στέλνει τις μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών πολύ χαμηλά. Συγκεκριμένα η Ryanair Holdings Plc υποχωρεί πάνω από 3% ενώ η Air France-KLM Group, η British Airways και η Iberia, πάνω από 4%.

Keywords
Αναζητήσεις
τι ανακοινωσαν οι αεροπορικες εταιρειες τ μετα την εκρηξη στης βριξελες, μέτρα ασφαλείας αεροδρόμιο χιθροου
Τυχαία Θέματα