Μεικτά πρόσημα και «ήσυχη» συνεδρίαση στην Ασία

Ήσυχη συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα στην Ασία την Τρίτη, καθώς το αδύναμο γεν έδωσε ώθηση στις ιαπωνικές μετοχές, ενώ αντίθετα, στην Κίνα οι δείκτες περιόρισαν τα χθεσινά κέρδη.

Ο ιαπωνικός Nikkei, μετά την αργία της Δευτέρας, έκλεισε με άνοδο σχεδόν 2% στις 17.048 μονάδες.

Στην Νότιο Κορέα ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 1.996 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ

ο δείκτης διέγραψε την άνοδο κλείνοντας με πτώση 0,11%.

Οι κινεζικές αγορές υποχώρησαν, με τον Shanghai composite να κλείνει με πτώση 0,14% και τον Shenzhen composite να κλείνει με άνοδο 0,41%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 διέγραψε τα κέρδη κλείνοντας οριακά στις 5.166 μονάδες, εξαιτίας των τραπεζικών μετοχών και των μετοχών εμπορευμάτων που έκλεισαν με πτώση 0,5%.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Deutsche Bank, οι προοπτικές για τις ασιατικές οικονομίες παραμένουν ανησυχητικές, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανάκαμψη στο παγκόσμιο κλίμα ρίσκου, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα στην αγορά συναλλάγματος.

«Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία στην Ασία έχουν επιδεινωθεί. Οι εξαγωγές, που υποχώρησαν πέρυσι, ξεκίνησαν το 2016 ακόμα πιο αδύναμα τόσο από άποψη όγκου όσο και από άποψη αξιών.» αναφέρουν οι οικονομολόγοι.

Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε στο 112 έναντι του δολαρίου, δίνοντας ώθηση στις ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές. Η Toyota ενισχύθηκε 3,57%, η Nissan κατέγραψε άνοδο 2% και η Honda κατέγραψε άνοδο 1,24%.

Το αυστραλιανό δολάριο κατέγραψε άνοδο στο 0,76 έναντι του δολαρίου.

Οι μεταλλευτικές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα, με τις μετοχές πρώτων υλών στην Αυστραλία, Rio Tinto και BHP Billiton να κλείνουν με πτώση 0,54% και 1,5%.

Στην Κίνα, οι μεταλλευτικές κινήθηκαν κυρίως πτωτικά. Η Baoshan Steel έκλεισε πτωτικά 1,84%, η Shandong Jinling Mining έκλεισε με πτώση 3,7% και η Yunnan Copper έκλεισε με πτώση 1,65%.

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν στη Wall Street.

Κατά την ασιατική διαπραγμάτευση η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Μαϊου ενισχύθηκε κατά 0,39% στα 41,68 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 41,7 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει άνοδο 0,8%.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Η Santos έκλεισε με άνοδο 0,25%, η Woodside Petroleum ενισχύθηκε κατά 0,77% και η Inpex έκλεισε με πτώση 0,92%.

Keywords
Τυχαία Θέματα