Όταν έβγαζε αυτήν την αθώα selfie δεν φανταζόταν αυτό που θα συνέβαινε...

Θύμα ιστοσελίδων πορνό έπεσε μια γυναίκα από την Αυστραλία, μετά την κλοπή φωτογραφιών της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν χωρίς την άδειά της στα συγκεκριμένα σάιτς.

Η Noelle Martin ήταν μόλις 17 ετών όταν «εκλάπησαν» οι φωτογραφίες από το προφίλ της, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από ιστοσελίδες πορνό σε όλο τον κόσμο.

Σε μια τάση

γνωστή ως «παρασιτικές ιστοσελίδες πορνό», οι συγκεκριμένοι χρήστες αρέσκονται στο να κλέβουν αθώες φωτογραφίες γυναικών και στην συνέχεια να τις σχολιάζουν μετά την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι χρήστες έκαναν photoshop, «παίρνοντας» το κεφάλι της Noelle και τοποθετώντας το στα σώματα των πορνοστάρ, μια διαδικασία που είναι γνωστή με τον όρο «morph» porn.

Η Noelle ανέφερε ότι έκανε για πρώτη φορά αυτήν την φοβερή ανακάλυψη, ενώ χρησιμοποιούσε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων της Google με μια δική της αθώα selfie.

Οι φωτογραφίες είχαν εξευτελιστικά σχόλια, δήλωσε η Noelle στο ABC News και πρόσθεσε: «Με αυτόν τον χυδαίο τρόπο μπορούν να καταστρέψουν την ζωή ενός κοριτσιού».
Η Noelle ήταν 18 χρονών όταν ανακάλυψε το φοβερό αυτό γεγονός και ακόμα και σήμερα που είναι 22 ετών, εξακολουθεί να παλεύει για να «κατεβάσουν» τις φωτογραφίες της καθώς η αστυνομία την παραπέμπει από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας webmaster την εκβίασε ζητώντας γυμνές φωτογραφίες της για την προσωπική του συλλογή σε αντάλλαγμα με την κατάργησή τους από τις ιστοσελίδες πορνό.

Η φοιτήτρια νομικής έκτοτε ενώθηκε με άλλα θύματα «παρασιτικών ιστοσελίδων πορνό», συμμετέχοντας σε μια εκστρατεία για αυστηρότερους και σαφέστερους νόμους για την προστασία των μελλοντικών θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα