Όταν... έκλαψε ο Ντάισελμπλουμ

Μπορεί να άργησε ελαφρώς, αλλά τελικώς ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστω και δια του εκπροσώπου Τύπου του, Μισέλ Ρενς, φροντίζει να ζητήσει συγνώμη για τις δηλώσεις του περί «ποτών, γυναικών» και άλλων δαιμόνων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρενς ο πρόεδρος του Eurogroup, σε καμία περίπτωση δεν υπονοούσε ότι οι κάτοικοι της Νοτίου Ευρώπης είναι αυτοί που έχουν φάει τα λεφτά τους σε ποτά και γυναίκες και μετά ζητούν βοήθεια από τις χώρες του Βορρά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν είναι κάτι που ισχύει μόνο για τις χώρες του Νότου, ισχύει για όλες τις χώρες. Χρησιμοποιώντας αυτήν

την πρόταση αναφερόμουν στον εαυτό μου, τονίζοντας ότι δεν μπορώ να ξοδεύω τα χρήματά μου σε γυναίκες και ποτά και κατόπιν να ζητώ βοήθεια».

Όμως ο πρόεδρος του Eurogroup -ο οποίος περνά δύσκολες ώρες είναι αλήθεια, με δεδομένη την ήττα του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές και το γεγονός ότι μπορεί να χάσει τον θώκο του ως επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης- προχωρά ένα βήμα παραπέρα και μας ζητά συγνώμη, καθώς θεωρεί ότι για όλα φταίει το γεγονός ότι είναι ένας... αυστηρός Καλβινιστής.

«Η δήλωσή μου ήταν αυστηρή και προέρχεται από ένα αυστηρό Ολλανδό, με κουλτούρα καλβινιστή, με κουλτούρα ενός Ολλανδού που λέει πάντα την αλήθεια. Κατανοώ ότι αυτό δεν γίνεται κατανοητό σε όλες τις πλευρές της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα μάθημα που οφείλω να πάρω».

Τα σχόλια δικά σας...

Keywords
Τυχαία Θέματα