Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Σε προσεκτική κατοχύρωση κερδών, μετά τις ανοδικές συνεδριάσεις που ακολούθησαν την εκλογή του Ντ. Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ετοιμάζονται να «κλείσουν» μία από τις καλύτερες εβδομάδες τους από την αρχή του 2016.

Πτώση 0,12% για τον Dow Jones στις 18.784 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,41% στις 2.158 μονάδες, ενώ απώλειες 0,16% σημειώνει ο Nasdaq στις 5.200 μονάδες.

«Σε

διάστημα μίας εβδομάδα η αγορά μετά από τις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις βρέθηκε σε μία διαδικασία εκτεταμένης αύξησης θέσεων. Κατόρθωσε να καλύψει όλες τις απώλειες που είχαν επέλθει μετά από εννέα συνεδριάσεις απωλειών», εκτίμησε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. Σύμφωνα με τον κ. Sarhan η αγορά «προσφέρει στον κ. Τραμπ το πλεονέκτημα της... αμφιβολίας»

Μετά τη νίκη του κ. Τραμπ, οι επενδυτές έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές των χαρτοφυλακίων τους, αυξάνοντας τις τοποθετήσεις τους στον χρηματοοικονομικό τομέα και στον βιομηχανικό κλάδο, ενώ μείωσαν τις θέσεις τους σε πρώτες ύλες, real estate και στον κλάδο σταθερών καταναλωτικών αγαθών.

Έντονη κινητικότητα για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να ξεπερνά το 2%. Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά ομολόγων δεν λειτουργεί σήμερα, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Βετεράνων.

Ράλι για το δολάριο έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών, με το πέσο να υποχωρεί κατά 12%.

Keywords
Τυχαία Θέματα