Οριακές απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία PMI, ενόψει των ευρωπαϊκών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται πτωτικά 0,3%, κοντά σε χαμηλό μιας εβδομάδας.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν επίσης οι κινήσεις του πετρελαίου ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του OPEC, αλλά και οι αποφάσεις της ΕΚΤ, αύριο, και της

Fed, σε λίγες μέρες, για τη νομισματική πολιτική.

Ήδη ορισμένοι υπουργοί Πετρελαίου, όπως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Νιγηρίας, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πρόσφατη άνοδο των τιμών, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη έχει αρχίσει, υποβαθμίζοντας έτσι οποιαδήποτε δράση στην συνεδρίαση του OPEC στη Βιέννη.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 6.209 μονάδες, ο DAX καταγράφει οριακές διακυμάνσεις στις 10.261 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί 0,2% στις 4.497 μονάδες, ο IBEX υποχωρεί κατά 0,77% στις 8.964 μονάδες και ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,26% στις 17.978 μονάδες.

Στις μετοχές, η Banco Popolare έχει ανασταλεί από τη συνεδρίαση, λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα, ύστερα από πτώση 5,3%. Τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η εποπτική Αρχή της χώρας αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την ανακεφαλαιοποίηση, ύψους 1 δισ. ευρώ για την τράπεζα.
Την πτωτική αυτή τάση ακολουθούν οι περισσότερες ιταλικές τράπεζες, γεγονός που ασκεί πιέσεις στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Η Thyssenkrupp υποχωρεί κατά 0,15%, καθώς όπως φαίνεται είναι πια ο μοναδικός ιδιοκτήτης του εργοστασίου ατσαλιού στην Βραζιλία, Thyssenkrupp CSA. Η γερμανική πολυεθνική κατείχε το ποσοστό πλειοψηφίας και πλέον έχει τον πλήρη έλεγχο.

«Ο Ιούνιος θα είναι ένας αβέβαιος μήνας, καθώς οδεύουμε προς το δημοψήφισμα για το Brexit. Την ίδια στιγμή, η Fed προχωρά με ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το "κλειδί" για την Ευρώπη είναι η αμερικανική ανάπτυξη, κι αυτή συνεχίζεται παρά την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Αυτό δίνει εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους επενδυτές» σχολιάζει ο Richard Jeffrey, επικεφαλής επενδύσεων στην Cazenove Capital.

Keywords
Τυχαία Θέματα