Δικαστική διαμάχη δισεκατομμυρίων μεταξύ Oracle και HP

Δικαστική διαμάχη δισεκατομμυρίων ξεκινά σήμερα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, μεταξύ της Oracle και της HP, στο πλαίσιο πενταετούς νομικής μάχης που εστιάζει στον υποτιθέμενο ρόλο της πρώτης στην πτώση των επιδόσεων ενός από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα της Hewlett-Packard. Με την αγωγή, η HP ζητά αποζημίωση ύψους τριών δισ. δολαρίων.

Η δικαστική διαμάχη είναι από τις πολλές στις οποίες εμπλέκονται αμερικανικοί κολοσσοί στην τεχνολογία. Την περασμένη εβδομάδα έληξε μια μάχη μεταξύ Oracle

και Google, με το δικαστήριο να αποφαίνεται πως η χρήση του λογισμικού Java της Oracle από τη Google δεν παραβιάζει την νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Oracle δεσμεύτηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Το MarketWatch σχολιάζει πως η μήνυση της HP κατά της Oracle σκιαγραφεί το πώς διαλύονται οι επιχειρηματικές συνεργασίες όταν μεταβάλλονται οι εταιρικές στρατηγικές.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με πέντε εβδομάδες, ενώ η υπόθεση έχει ξεκινήσει ήδη από το 2011, όταν η Oracle εξέδωσε δελτίο τύπου παρουσιάζοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τους εμβληματικούς υπολογιστές της HP που τώρα πωλούνται από την HP Enterprise.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο εταιριών περιλαμβάνουν κι άλλα περιστατικά, όπως το γεγονός ότι η Oracle προσπάθησε πριν από αρκετά χρόνια να αρχίσει να πουλά λειτουργικό που ανταγωνιζόταν άμεσα εκείνο της HP.

Keywords
Τυχαία Θέματα