Όποιος βιάζεται σκοντάφτει

Ηρεμήστε γαλάζια παιδιά του Κυριάκου και της Νέας Δημοκρατίας. Μη βιάζεστε. Τώρα που απλώσατε τραχανά να δούμε αύριο πως θα τον μαζέψετε!
Ο λόγος φυσικά για τα κανάλια τα ιδιωτικά. Για τις άδειες, τον τάχα μου πλουραλισμό και τον πέτσινο αντικειμενικό, δελτίο πολιτικό!

Αποκλείεται, λέω στον εαυτό μου, να μην διαθέτει ο Κυριάκος επιτελείο συμβούλων με «κάποιο» μυαλό. Το αυτονόητο δηλαδή. Αποκλείεται να μην τον προειδοποίησαν «πρόσεχε Πρόεδρε. Ο Νίκος Παππάς είναι μεγάλος παίκτης. Πρόσεχε Πρόεδρε γιατί στο τέλος της ημέρας μπορεί να λειτουργούν όλα τα κανάλια τα ιδιωτικά. Πρόσεχε Πρόεδρε. Γιατί στη σούμα ο κόσμος θα μας λέει ότι οι Συριζαίοι και λεφτά πολλά κατάφεραν να πάρουν και τα κανάλια λειτουργούν και οι εργαζόμενοι παραμένουν στην θέση τους»!

Αν συμβούν όλα αυτά. Αν το Συμβούλιο Επικρατείας αποφασίσει θετικά για την διαδικασία χορήγησης αδειών που σχεδίασε ο Νίκος Παππάς, τότε όλη αυτή η επιθετική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας θα κατρακυλήσει στα τάρταρα με αποτελέσματα κομματικά όχι μόνο μηδενικά αλλά και αρνητικά!

Φανταστείτε ότι αυτό το σενάριο, το πολύ πιθανό, είναι κοινός τόπος για πολλούς εκ των απλών πολιτών. Γιατί η διαδικασία αδειοδοτήσεων δεν έχει τελειώσει. Γιατί ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για συνεργασίες. Οπως ανάμεσα σ αυτή του Καλογρίτσα και του Κοντομηνά. Γιατί επακολουθεί δεύτερος γύρος αδειών, των περιφερειακών καναλιών. Και γιατί διόλου απίθανο στο τέλος να επακολουθήσει τρίτος γύρος θεματικών καναλιών!

Που τα στηρίζω όλα αυτά; Μα φυσικά στην τακτική του ΤΣΙ.ΠΡΙ. ΖΑ. Οταν λέει μέρα εννοεί νύχτα. Και τούμπαλιν. Οι τέσσερις άδειες στο τέλος μπορεί να καταλήξουν οκτώ. Και τότε;

Επομένως γιατί τόση επιμονή, τόση επιθετικότητα και τέτοια εμμονή; Κάθε καχύποπτος πολίτης σκέφτετα και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Η τακτική της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην διαπλοκή. Τα στελέχη της ενεργούν σαν εντεταλμένοι καναλαρχών. Και με τη τακτική τους επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των τάχα μου αριστερών, ότι επί 27 χρόνια επέτρεπαν να λειτουργεί καθεστώς ανομίας, παραβατικότητας και πειρατείας. Ολοι αυτοί, λένε, μοιάζουν με φερέφωνα των αφεντικών!

Στη θέση του Κυριάκου θα κατέβαζα τους τόνους, θα περίμενα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πλειοδοτούσα σε νομιμότητα, κανονικότητα και στην αυστηρή τήρηση των κανόνων λειτουργίας όλων των καναλιών και θα απαιτούσα την λειτουργία περισσοτέρων «πελατών»!

Τα λέω όλα αυτά, γιατί αποκλείεται ο Κυριάκος να μην γνωρίζει-ύστερα από έρευνες-την χαμηλή εκτίμηση των πολιτών για τα κανάλια τα ιδιωτικά. Γιατί αποκλείεται να μην γνωρίζει την απαξιωτική γνώμη των πολιτών για πολλούς, μα πάρα πολλούς «επώνυμους¨ των καναλιών. Αποκλείεται να μην καταλαβαίνει ότι το «προιόν» είναι ναρκοθετημένο, υπονομευμένο από μέσα και όχι από τα έξω. Πάνω σ αυτή την απαξίωση βασίστηκε η στρατηγική και τακτική του Νίκου Παππά!

Χαμήλωσε τους τόνους Κυριάκο. Γιατί όπως λέει ο λαός, όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Από εδώ παπάς, απ εκεί παππάς που είναι ο παπάς;

Keywords
Τυχαία Θέματα