ΟΠΑΠ: Μερισματική απόδοση 7,2% ενώ τα VLT’S αρχίζουν να αποδίδουν

Του Δημήτρη Παφίλα

Στις 18 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του μερίσματος του ΟΠΑΠ από κέρδη παρελθόντων ετών, ύψους 0,70 ευρώ. Η απόφαση του Δ.Σ του ΟΠΑΠ αποτελεί μια απόδοση 7,2% επί της χθεσινής τιμής (9,70 ευρώ) και είναι σημαντική καθώς συνδυάζεται με μια ανάκαμψη που σημειώνεται στα οικονομικά μεγέθη του οργανισμού, τόσο απο την είσοδο των VLT’S, όσο και από το αθλητικό στοίχημα. Με άλλα λόγια ο ΟΠΑΠ

διανέμει μια απόδοση 7,2% στους μετόχους και τα τρέχοντα και μελλοντικά κέρδη φαίνεται ότι, θα είναι υψηλότερα τις επόμενες περιόδους, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το 2018 είναι έτος παγκοσμίου κυπέλλου, έτσι η χρονιά θα προσφέρει έσοδα από το αθλητικό στοίχημα.

Συγκεκριμένα, στο τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1 δισ. ευρώ, έναντι 975 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2016, τα καθαρά κέρδη προ χρηματοοικονομικών έφθασαν σε 92,9 εκατ. ευρώ από 62,6 εκατ. ευρώ το 2016. Η ανάκαμψη αποτυπώνεται στα καθαρά κέρδη μετά φόρων για το τρίτο τρίμηνο καθώς ανήλθαν σε 48 εκατ. ευρώ από 29,3 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε απο την εταιρεία, η συνεισφορά των VLT’S στα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν 16,2 εκατ. ευρώ σε σύνολο εσόδων 300 εκατ. ευρώ. Ο οργανισμός έχει εγκαταστήσει 5.297 μηχανήματα VLT’S , εκ των οποίων την μεγαλύτερη απόδοση παρουσιάζουν τα ειδικά καταστήματα Play (157), ενώ ήδη έχουν εγκατασταθεί και σε 468 πρακτορεία.

Ενδεικτικό στοιχείο της ανάκαμψης είναι το γεγονός ότι, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 153,3 εκατ. ευρώ έναντι 53,2 εκατ. ευρώ το 2016. Θετικό στοιχείο επίσης είναι ότι, τα νέα μηχανήματα δεν φαίνεται να λαμβάνουν μέρος των εσόδων απο τα υπόλοιπα παιχνίδια του οργανισμού – με άλλα λόγια δεν σημειώνεται κανιβαλισμός- αφού σε όλα τους υπόλοιπους τομείς έχει σημειωθεί άνοδος με εξαίρεση μια μικρή πτώση στα Σκράτς & Λαχεία.

Ημερομηνίες

Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 6 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί η διανομή του μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή, στις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος, στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει ο καθορισμός των δικαιούχων, και στις 18 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του μερίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα