Η Ελλάδα μια «ανάσα» από τις αγορές και το ΧΑ... πέφτει!

Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την ανταλλαγή ομολόγων, εισηγμένες εταιρείες (Μυτιληναίος) πραγματοποιούν κέρδη μετά φόρων πάνω από 600%, ο ΟΠΑΠ διανέμει κέρδη παρελθόντων ετών, αλλά το χρηματιστήριο συνεχίζει να πιέζεται, καθώς οι διαχειριστές κλείνουν τα βιβλία τους για την χρονιά. Και κλείνουν την χρονιά με ζημιές για τρίτη συνεχή χρήση ενώ και στις τρεις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών

καταγράφηκαν ζημιές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο το χρηματιστήριο δεν μπορεί να σταθεί θετικά – ειδικά όταν έχουν προηγηθεί 6 αρνητικές συνεδριάσεις και μια συνεδρίαση με οριακά θετικά κέρδη. Βεβαίως και ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μην προκύψουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, ωστόσο, η στρατηγική των ξένων επενδυτών είναι η φυγή τώρα από Ελλάδα και η επιστροφή όταν και εφόσον δουν τα αποτελέσματα των stress tests.

Aυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο, οι τζίροι είναι χαμηλοί καθώς έχουν περάσει σχεδόν 2 ώρες και έχουν διακινηθεί μόλις 15 εκατ. ευρώ.

Πτώση 0,87% για τον Γενικό Δείκτη στις 714 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,75%.

Κέρδη 2,89% ο ΟΠΑΠ στα 9,98 ευρώ – εξαιτίας του έκτακτου μερίσματος.

Πτώση 1,05% για την Eurobank στα 0,564 ευρώ. Με πτώση 0,41% η Εθνική στα 0,243 ευρώ. Πτώση 0,68% για την Alpha Bank στα 1,46 ευρώ. Πτώση 0,92% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,16 ευρώ.

Πτώση 0,32% ο Μυτιληναίος στα 9,23 ευρώ –ύστερα από σημαντική κερδοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα