Ολοταχώς για την πιο πλούσια γειτονιά του πλανήτη ο τυφώνας Μάθιου

Στο πεδίο βολής του φονικού τυφώνα και το εντυπωσιακό μέγαρο του Ντόναλντ Τραμπ

Στην περιοχή με τα πλουσιότερα σπίτια σε ολόκληρο τον πλανήτη κατευθύνεται ο τυφώνας – φονιάς και, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να χτυπήσει από στιγμή σε στιγμή. Η περιοχή δεν είναι άλλη από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου η συνολική αξία των ακινήτων ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 140 δισ. δολαρίων. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η μέση αξία ενός σπιτιού στη «Μέκκα» των πλούσιων και διάσημων, ανέρχεται σε 7 εκατ. δολάρια.

Πολλά

μέγαρα μάλιστα τιμολογούνται πάνω από 100 εκατ. δολ. έκαστο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μάθιου απειλεί να αφήσει... άστεγο και τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού εκεί βρίσκεται και το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ, το περίφημο Mar-a-Lago, το οποίο, σημειωτέον βρίσκεται και στην κορυφή των ακινήτων του Παλμ Μπιτς σε ό,τι αφορά την αξία.

To Mar-a-Lago

Σύμφωνα, πάντως, με το Palm Beach Daily News, αν και το ακίνητο του Τραμπ διαθέτει ένα μπιτς κλαμπ που θα μπορούσε να υποστεί ζημιές, το κυρίως σπίτι είναι πραγματικό φρούριο, κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, χάλυβα και στερεωμένο σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο κάτω από το έδαφος. Το Mar-a-Lago, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει αντέξει πάμπολλους τυφώνες από τη δεκαετία του '20 που κατασκευάστηκε κι έχει υποστεί μικρές μόνο ζημιές.

Το μεγάλο τεστ θα είναι για τα νεότερα μέγαρα του Παλμ Μπιτς. Ανάμεσα στα πιο γνωστά σπίτια είναι αυτό του Nelson Peltz που αποτιμάται σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Παλμ Μπιτς κατοικούν (ή έχουν εξοχικά) πάνω από 25 δισεκατομμυριούχοι και πολλοί εξ αυτών έχουν σπίτια που αποτιμώνται με εννιαψήφια νούμερα. Ανάμεσά τους ο Jeff Greene, ο William Koch, ο ιδιοκτήτης των New England Patriots,Robert Kraft, ο Stephen Schwarzman, ο μεγιστάνας χρηματιστής Thomas Peterffy και ο μεγιστάνας του real estate, Stephen Ross.

Tα Χάμπτονς, στο Παλμ Μπιτς

Πάντως, όπως λένε, οι ειδικοί του real estate, τα μεγαλύτερα μέγαρα στο Παλμ Μπιτς έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να αντέχουν τις λεγόμενες υπερκαταιγίδες, καθώς τα υλικά τους είναι το οπλισμένο σκυρόδεμα, οι δοκοί από χάλυβα και το ειδικό γυαλί που αντέχει σε τυφώνες.

Πολλοί μεγιστάνες φροντίζουν να αδειάζουν μερικώς τις πισίνες τους και βυθίζουν μέσα σε αυτές τα έπιπλα κήπου για να μην παρασυρθούν από τους θυελλώδεις ανέμους. Φροντίζουν επίσης να καλύπτουν τα γλυπτά και γενιά τα έργα τέχνης που έχουν στους κήπους τους.

Ο φόβος πάντως που πάντα υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να πέσουν οι πανύψηλοι φοίνικες επάνω στα σπίτια...

Ανατριχιαστική φωτογραφία του Μάθιου από δορυφόρο που ανέβασε στο Twitter ο μετεωρολόγος του Weather Channel, Stu Ostro

Keywords
Τυχαία Θέματα