Ολλανδία: Σκάνδαλα, ναρκωτικά και στο βάθος.. εκλογές

Στο επίκεντρο των επικρίσεων βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές στη χώρα, μετά από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία υποστηρίχθηκε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παραπλάνησε βουλευτές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται ότι αν και το γνώριζε είπε ψέμματα στη Βουλή της χώρας αναφορικά με πληρωμή από το ολλανδικό δημόσιο σε έναν... έμπορο ναρκωτικών!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ard van de Steur έχει κληθεί

να δώσει απαντήσεις στο κοινοβούλιο στις 26 Ιανουαρίου, μετά την εκπομπή του δικτύου Nieuwsuur, σύμφωνα με την οποία το 2015 απέκρυψε από τους βουλευτές τις λεπτομέρειες της παραπάνω συναλλαγής. Επίσης στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι δεν ενημέρωσε με τον ορθό τρόπο το κοινοβούλιο για το θέμα, μετά την υπουργοποίησή του.

Βάσει των δημοσκοπήσεων το κόμμα των Φιλελευθέρων, του οποίου ηγείται ο κ. Ρούτε, είναι «ισόπαλο» με το αντί-ισλαμιστικό, αντί-ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας (Freedom Party), του οποίου ηγείται ο Γκιρτ Βίλντερς, ενώ οι εκλογές πραγματοποιούνται στις 15 Μαρτίου.

Προσπαθώντας να ανακόψει την άνοδο του Κόμματος της Ελευθερίας, ο κ. Ρούτε δεν δίστασε να καταχωρήσει μία ολοσέλιδη διαφήμιση στις ολλανδικές εφημερίδες στις οποίες απευθύνει προειδοποίηση προς τους μετανάστες, δηλώνοντας «Να γίνεται φυσιολογική ή να φύγετε».

«Γνωρίζαμε, ήδη, τα συγκεκριμένα γεγονότα», υποστήριξε ο κ. Ρούτε (σ.σ. αναφερόμενος στο θέμα του υπ. Δικαιοσύνης), σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL και προσέθεσε ότι «εάν έχει γίνει κάποιο λάθος τα μέλη του κοινοβουλίου έχουν κάθε λόγο να το εξετάσουν, αλλά θα πρέπει να μας δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να τακτοποιήσουμε την όλη υπόθεση».

Το κοινοβούλιο προτίθεται να ρωτήσει τον κ. der Steur τι είδους πληροφορίες είχε την εποχή που γίνονταν έλεγχος για τη συναλλαγή ύψους δύο εκατ. ευρώ, μεταξύ του ολλανδικού δημοσίου και ενός καταδικασμένου εμπόρου ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα