Τα εταιρικά μεγέθη στηρίζουν τη Wall Street

Σε θετική τροχιά οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση πληθώρας οικονομικών μεγεθών δ' τριμήνου από κορυφαίες εταιρείες, οι οποίες εμφάνισαν θετική πορεία και ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Ράλι για τον κλάδο Πρώτων Υλών, με κέρδη που ξεπερνούν το 1,5%, ενώ ισχυρή άνοδο, στο 2,18% σημειώνει ο τίτλος της IBM, στηρίζοντας τον Dow Jones. Ο δείκτης των blue chips κινείται 0,29% υψηλότερα στις 19.857 μονάδες. Κέρδη 0,26% για τον S&P 500 στις 2.270 μονάδες, ενώ στο 0,23% διαμορφώνεται

η άνοδος για τον Nasdaq στο επίπεδο των 5.565 μονάδων.

Πέντε εταιρείες που είναι εισηγμένες στον Dow Jones ανακοίνωσαν σήμερα οικονομικά μεγέθη δ' τριμήνου, με τις DuPont (3,8%), 3M (-1,63%) και Johnson & Johnson (-2,08%) να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, αλλά δεν κατόρθωσαν να τις ισοφαρίσουν αναφορικά με τον κύκλο εργασιών τους.

Βάσει στοιχείων της The Earnings Scout, εκ των 79 εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει μεγέθη δ' τριμήνου του 70% έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετικά είναι τα μηνύματα από τον τομέα της μεταποίησης, με τον δείκτη IHS Markit Manufacturing PMI να ενισχύεται στο 55,1 για τον Ιανουάριο από 54,3 που ήταν τον Δεκέμβριο. Αντίθετα οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών υποχώρησαν κατά 2,8% τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα