Όλγα Γεροβασίλη: «Συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια πριν το Eurogroup»

Η κυβέρνηση περιμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στη βάση των ελληνικών προτάσεων πριν το Eurogroup της 22ας Απριλίου, σημείωσε σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στη Βουλή τα νομοσχέδια με δύο βασικές μεταρρυθμίσεις, αυτή του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Αναφορικά με τη διαφωνία μεταξύ των δανειστών για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018, αλλά και για το βάθος

της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, η κα Γεροβασίλη επανέλαβε πως «η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος».

Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη EUROSTAT τις επόμενες ημέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα