Ολγα Γεροβασίλη: «Ούτε μισό βήμα πέρα από τη συμφωνία»

Η κυβέρνηση έχει βάσιμη αισιοδοξία για την επιστροφή πολύ σύντομα των επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου των θεσμών ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια του press briefing.

Ερωτηθείσα σχετικά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμα να καθορίσει την επακριβή ημερομηνία επιστροφής του Κουαρτέτου, ωστόσο αυτό «πιστεύουμε και ελπίζουμε να είναι σύντομα».

«Η επικοινωνία με τους θεσμούς είναι διαρκείς με ανταλλαγή στοιχείων και δεδομένων»,

υπογράμμισε η κα Γεροβασίλη η οποία σημείωσε πως «προς ώρα το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Κουαρτέτου έχει τηρηθεί».

Παράλληλα η κα Γεροβασίλη έσπευσε να στείλει μήνυμα ότι «η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι» και ότι δεν προτίθεται να κάνει «μισό βήμα πέρα απ' αυτή». Σημείωσε δε ότι «οι φωνές που αμφισβητούν την ίδια τη συμφωνία δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Ευρώπη και την προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση».

Όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος «τηρούμε τη συμφωνία, κάτι που αναγνωρίζεται από συντριπτική πλειοψηφία εταίρων, και παράλληλα στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη» και προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο με μέτρα του παράλληλου προγράμματος.

Παράλληλα η κα Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να επιβάλει τη νομιμότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα