Στην εναρκτήρια τελετή του Προγράμματος Poseidon-Med ο Κ. Ξιφαράς του ΔΕΣΦΑ


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην τελετή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο έναρξης της δεύτερης φάσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Poseidon-Med που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016. Στην τελετή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής, και εκπρόσωποι των κύριων εταίρων του Προγράμματος.
Το Poseidon-Med II πρόκειται να διευκολύνει όλα τα απαραίτητα βήματα προς τη δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου υποδομών ανεφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) στην Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό την εισαγωγή του ΥΦΑ ως κύριο καύσιμο για την ναυτιλιακή βιομηχανία και την ανάπτυξη συνεργειών με δρομολογούμενα σχέδια διεύρυνσης των δικτύων εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Ο ΔΕΣΦΑ, ως Τεχνικός Συντονιστής του έργου, είναι επιφορτισμένος με την διασφάλιση της τεχνικής αποδοτικότητας, της ποιότητας και της περιβαλλοντικής αρτιότητας του έργου. Περαιτέρω, ο τερματικός σταθμόςτης Ρεβυθούσας προσφέρει την πλέον αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική λύση για την ανάπτυξη του σχετικού κόμβου ανεφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο(bunkeringhub), επιτρέποντας την αποτελεσματική μεταφορά του στην αλυσίδα λιμανιών που μετέχουν στο έργο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία. Η εν εξελίξει αναβάθμιση της Ρεβυθούσας, σε όρους χωρητικότητας και λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και οι υπό ανάπτυξη μελέτες του ΔΕΣΦΑ για έργα ΥΦΑ μικρής κλίμακας (smallscaleLNG) με χρήση μικρών πλοίων ή βυτιοφόρων, διευρύνουν το πλέγμα συνεργειών του έργου προς όφελος των τελικών καταναλωτών.

Προάγοντας αποφασιστικά τους στόχους της πολιτικής της Ε.Ε. για μείωση των αερίων ρύπων στην ενέργεια και τις μεταφορές, το PoseidonMed II συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 50% από κοινοτικούς πόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα