Ολάντ: Είμαστε σε επαγρύπνηση για τις εκλογές - Αναστέλουν συγκεντρώσεις Φιγιόν & Λεπεν

Σε δήλωσή του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι «όλα δείχνουν πως το περιστατικό στο Παρίσι συνδέεται με τρομοκρατία», ενώ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του αστυνομικού. «Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του νεκρού και τους συγγενείς των τραυματιών», είπε χαρακτηριστικά.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής

των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.

Ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές - των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή - είπε, "Θα βρισκόμαστε σε άκρα επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές".

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης που έπεσε νεκρός, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και άνοιξε πυρ κατά ριπάς με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό, ενώ είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Φιγιόν και Λεπέν αναστέλλουν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις

Εν τω μεταξύ την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος Φρανσουά Φιγιόν, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Τόσο ο ίδιος όσο και η αντίπαλός του στις εκλογές της Κυριακής, Μαρίν Λεπέν, ζήτησαν να αναβληθούν όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες, ενώ ανακοίνωσαν ότι ματαιώνουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει για την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα