ΕΥΔΑΠ: Προσωρινός «πάγος» σε 23 απολύσεις εργαζόμενων

Της Μαριάννας Τζάννε

Μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλων για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ωστόσο στην ΕΥΔΑΠ οι εργαζόμενοι έχουν θορυβηθεί με την δρομολόγηση 23 απολύσεων. Πρόκειται για προσωπικό 8μηνης θητείας που είχε προσληφθεί στην εταιρεία

με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, στον νευραλγικό τομέα των υδρονομείων που διαχειρίζονται τα δίκτυα ύδρευσης της εταιρείας.

Οι τελευταίοι, αμέσως μετά το Πάσχα με επιστολή της ΕΥΔΑΠ που υπέγραφαν ο Διευθυντής και η Προϊσταμένη προσωπικού πληροφορούνταν την απομάκρυνσή τους από την Επιχείρηση, για χθες 20 Απριλίου, μέχρι να αποφανθεί το ΑΣΕΠ για την μετατροπή τους σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η επιστολή ήταν τυπική και εξέφραζε τις ευχαριστίες της ΕΥΔΑΠ για τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Κατόπιν κινητοποιήσεων του ΣΕΚΕΣ (Συμμετοχικό και Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων και Συνταξιούχων που έχει απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας, συνδικαλιστών και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιάννη Μπενίση, από την οποία αποχώρησαν με την δέσμευση ότι οι υπάλληλοι προς ώρας δεν θα απολυθούν. Το θέμα παραπέμπεται σε διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν μέλη του ΣΕΚΕΣ η απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ έρχεται σε μια περίοδο που εκκρεμούν προσλήψεις 300 μόνιμων εργαζόμενων διαφόρων ειδικοτήτων, στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται υδρονομείς.

«Ενώ είχαν δεσμευτεί να ανακοινώσουν την προκήρυξη των 8μηνιτών, στέλνουν τακτικό προσωπικό στην ανεργία. Ενώ μιλούν για επέκταση της δημόσιας ΕΥΔΑΠ σε όλη την Αττική προωθούν την επαίσχυντη μορφή των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, παραδίδουν πλήρως το ΚΕΛ Μεταμόρφωσης στις ορέξεις των εργολάβων, επιχειρούν την επαναφορά των εργολάβων σιγά-σιγά και στον υποτομέα Ασπροπύργου», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ.

Το σωματείο εργαζομένων επικρίνει και τις αθρόες διακοπές υδροδότησης «με το πρόσχημα των εισπράξεων», την ίδια ώρα που η εταιρεία «μοιράζει 20 εκατομμύρια στην Τράπεζα Αττικής, 73 εκατομμύρια σε τακτικά και έκτακτα μερίσματα στους μετόχους το 2016, και ετοιμάζονται να δώσουν άλλα 50 εκατομμύρια στην ΕΥΔΑΠ Παγίων». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν εγκριθεί από τη Βουλή για να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο, όταν και εφόσον συσταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα