Οι Βρυξέλλες ζητούν μεταφορά έδρας από επιχειρήσεις εκκαθάρισης συναλλαγών από το Σίτι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί μια ρύθμιση για στενότερο έλεγχο επί των επιχειρήσεων εκκαθάρισης συναλλαγών, με άμεση εποπτεία των λειτουργιών τους και υποχρέωση να βρίσκονται εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σκοπιμότητα είναι σαφής: Επιχειρήσεις εκκαθάρισης συναλλαγών με έδρα τη Βρετανία, ίσως αναγκαστούν να αλλάξουν έδρα και να μετακινηθούν σε χώρα- μέλος της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει σήμερα μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις εκκαθάρισης συναλλαγών, οι οποίες θεωρούνται συστημικά σημαντικές για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ θα ήταν δυνατό

να αναγκαστούν να δεχθούν άμεση εποπτεία από τις αρχές της Ένωσης ή να αναγκαστούν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους ή και την έδρα τους σε μια περιοχή εντός της ΕΕ, αποκάλυψε στο Bloomberg πηγή με γνώση του θέματος.

Αυτή η πιθανολογούμενη υποχρέωση αλλαγής έδρας, έχει προκαλέσει ανησυχίες σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης συναλλαγών με έδρα τη Βρετανία, οι οποίες κάνουν λόγο για σημαντικά λειτουργικά κόστη και απώλειες θέσεων εργασίας. Έχει επίσης βοηθήσει στο να μετατραπεί η «αναμέτρηση» Ευρώπης και Βρετανίας, σε ένα ... πολιτικό ποδόσφαιρο, ενόψει των διαπραγματεύσεων διαζυγίου που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου.

Αυτή η επιχείρηση «επιστροφής στο σπίτι» της ευρωπαϊκής επικράτειας επιχειρήσεων εκκαθάρισης συναλλαγών, που εξελίσσεται πιεστικά με μοχλό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα είναι σαφώς ένα από τα αιτήματα της ΕΕ στις συνομιλίες για το Brexit, δήλωσε ο Γκούντραμ Γουλφ διευθυντής του think tank Bruegel στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα