Εμπλοκή στο Eurogroup για την έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές – Θα επιβληθεί δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής

Εμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, λόγω του προαπαιτούμενου της εθελοντικής συνεισφοράς των εφοπλιστών στα φορολογικά έσοδα του κράτους. Η εθελοντική συνεισφορά λήγει κανονικά το 2018 και οι δανειστές έχουν ζητήσει παράταση του μέτρου.

Οι εφοπλιστές αντιδρούν στην επέκταση της έκτακτης εισφοράς που έχουν ζητήσει θεσμοί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εθελοντικό φόρο και όχι για ένα υποχρεωτικό «χαράτσι» όπως

συμβαίνει για τα εκατομμύρια των φορολογουμένων, μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων.

Πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές.
«Ο χώρος του εφοπλισμού θα δείξει κατανόηση προκειμένου να διευκολύνει την χώρα.

Είναι δεδομένο ότι θα πάνε τα πράγματα προς τα εκεί. Έχει γίνει η κουβέντα με τους εφοπλιστές και επεδείχθη και κατανόηση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Κουρουμπλής.

Όσον αφορά το αυριανό Eurogroup ο κ.Κουρουμπλής ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα ανεξάρτητα από το εάν θα πάρει κάτι για το χρέος, διερωτήθηκε αν υπάρχει εναλλακτική.

«Τι να κάνει; Υπάρχει άλλος δρόμος; Να φύγουμε από το ευρώ; Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτή τη στιγμή, όπως είναι τα πράγματα και η χώρα;» διερωτήθηκε ο κ.Κουρουμπλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα