Οι τράπεζες της Αυστραλίας δίνουν ώθηση στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές της Αυστραλίας, που σημειώνουν κέρδη λόγω των καλών επιδόσεων των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Την ίδια ώρα, το δολάριο άρχισε να ανακάμπτει από το χθεσινό χαμηλό 10 μηνών.

Στα ταμπλό, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,10%, ο νοτιοκορεατικός Kospi με οριακή άνοδο 0,01%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε

κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με άνοδο 0,51% , ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite με άνοδο 1,39%.

Ο γενικός δείκτης της Αυστραλίας, S&P/ASX 20, σημείωσε άνοδο 0,67%, με τον τραπεζικό δείκτη να κάνει άλμα 2,44%. . Παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας αύξησε τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, οι τράπεζες έχουν έως τις αρχές του 2020 να πετύχουν τους νέους στόχους, γεγονός που αμβλύνει τους βραχυπρόθεσμους φόβους για τις αυξήσεις κεφαλαίων που θα μπορούσαν να διαβρώσουν την αξία των μετοχών που έχουν στα χέρια τους οι υφιστάμενοι μέτοχοι.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε στο 94,753 νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η ισοτιμία έναντι του γεν ήταν στο 112,03. Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016, στο 1,1557.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση, με τα futures του μπρεντ να υποχωρούν κατά 0,14% στα 48,77 δολ/βαρέλι, ενώ η τιμή του WTI σημείωσε πτώση 0,17% στα 46,32 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα