Τι αλλάζει στον Κανονισμό Προσωπικού στον ΟΛΠ

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε νέα αναπτυξιακή ρότα εισέρχεται ο ΟΛΠ μετά τη συμφωνία της διοίκησης με τα σωματεία εργαζομένων για τον νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Το λιμάνι του Πειραιά θα λειτουργεί πλέον 24 ώρες το 24ωρο επτά ημέρες την εβδομάδα 24/7 που λένε και οι Αγγλοσάξονες.

Ο Οργανισμός αλλάζει σελίδα αφού μέσα σε κλίμα συναίνεσης οι δύο

πλευρές συμφώνησαν στις αλλαγές μέσα από συζητήσεις που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Πρόκειται για ένα θετικό βήμα προς την επόμενη ημέρα του λιμανιού του Πειραιά, όταν ο ΟΛΠ θα βρεθεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν σύγχρονο κανονισμό που βασίζεται σε σύγχρονες αντιλήψεις και βάζει τον ΟΛΠ στην εποχή της παραγωγικότητας» επεσήμαναν στο «newmoney.gr» κύκλοι της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό, οι βάρδιες γίνονται 8ωρες με 5νθήμερη εργασία. Όμως θα είναι κυλιόμενες ώστε να καλύπτεται το λιμάνι επί 24ωρου βάσεως. Μέχρι τώρα η βάρδια ήταν 7,5 ώρες ενώ από την Παρασκευή το απόγευμα έως τη Δευτέρα το πρωί το λιμάνι δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία και οι εργαζόμενοι έπαιρναν υπερωρίες. Με τον νέο κανονισμό όσοι δουλεύουν αργίες θα παίρνουν ρεπό.

«Το λιμάνι όπως και το αεροδρόμιο δεν είναι δυνατόν να δουλεύει 5ήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή σαν να είναι τράπεζα» τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι.

Επίσης μεταξύ άλλων ο νέος Κανονισμός δίνει το δικαίωμα στη διεύθυνση του ΟΛΠ να μπορεί να αλλάζει θέση σε έναν εργαζόμενο ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προσόντα του.

Νέα ΣΣΕ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι συζητήσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Σημείο - κλειδί δεν είναι μόνο το ύψος του μισθού αλλά και η διάρκεια της σύμβασης ώστε να υπάρξει εργασιακή ειρήνη επ' αμοιβαίου οφέλους όπως υπογράμμισαν και οι δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα