Η πιο πρωτότυπη σύμπραξη για τον διαγωνισμό του EquiFund

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήραν απο κοινού ελληνικά πανεπιστήμια και "κατέβηκαν" με συγκεκριμένη πρόταση στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund).

Σύμφωνα με όλες τις μεχρις στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ανέλαβε να συντονίσει την εκδήλωση της πρωτοβουλίας και να την μετασχηματίσει απο μια ιδέα σε ένα σχήμα τύπου ΑΚΕΣ.

Στο σχήμα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, συμμετέχουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης,

το Πολυτεχνείο της Κρήτης, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ενώ την υποστήριξη τους– ηθική και υλική- θα παράσχουν η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, ο όμιλος της Viva και το Ιδρυμα Ωνάση.

Το ενδιαφέρον του συνεργατικού αυτού σχήματος επικεντρώνεται στο Ταμείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (Technology Transfer Fund - TT Fund) που ανήκει στο λεγόμενο Παράθυρο Καινοτομίας.

Το συγκεκριμένο Ταμείο θα στοχεύει έργα ή/και εταιρείες (SMEs) προερχόμενες από ΑΕΙ, Ερευνητικά κέντρα ή άλλους οργανισμούς με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα.

Ο στόχος είναι η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων που βρίσκονται σε σχετικό επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας, η διαμόρφωση επιχειρηματικών σχεδίων και η εμπορική αξιοποίησή τους.

Η αξιοποίηση μπορεί να περιλαμβάνει επενδυτικά σχέδια υφιστάμενων επιχειρήσεων, την ίδρυση τεχνοβλαστών (spin-off, spin-out), την εκμετάλλευση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκχωρήσεις δικαιωμάτων κλπ. Το Ταμείο αναμένεται να χρησιμοποιήσει κεφάλαια για επενδύσεις pre-seed, proof-of-concept και seed.

Keywords
Τυχαία Θέματα