Οι μαικήνες της τεχνολογίας έχασαν $7,6 δισ. σε μια μέρα

Πικρή μέρα η Τετάρτη 29 Νοεμβρίου για τους δισεκατομμυριούχους ιδρυτές μεγαθηρίων όπως η Facebook, η Amazon.com, η Netflix και η Alphabet που είναι και η μητρική εταιρεία της Google, καθώς είδαν να εξαφανίζονται από τις περιουσίες τους 7,6 δισ. δολάρια, μετά το χειρότερο κατρακύλισμα

του τεχνολογικού Nasdaq το τελευταίο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, το μεγάλο αφεντικό της Facebook, Mark Zuckerberg , είχε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς έχασε σχεδόν 3 δισ. δολ., υποχωρώντας έτσι στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ενώ ο Jeff Bezos της Amazon γρήγορα έχασε τη θέση του ως ο «βασιλιάς» της λίστας με περιουσία 100 δισ. δολ., αφού χθες έχασε 2,5 δισ. δολάρια.

Ο Sergey Brin και ο Larry Page της Alphabet, έχασαν τουλάχιστον 1 δισ. δολ. έκαστος, ενώ ο Reed Hastings της Netflix, είχε ζημιά 133 εκατ. δολ.

Η πτώση στις λεγόμενες μετοχές FANG (ο όρος προέρχεται από τα αρχικά των εταιρειών Facebook, Amazon, Netflix και Google), συνέβη όταν οι traders άρχισαν να συρρέουν σε εταιρείες που φαίνονταν να επωφελούνται περισσότερο από μια πιθανή μείωση της εταιρικής φορολόγησης.

Οι μετοχές τεχνολογίας απολαμβάνουν φορολόγηση 18,5% που είναι η τρίτη χαμηλότερη φορολογία που επιβάλλεται στις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global – κάτι που μεταφράζεται σε πιθανόν λιγότερα οφέλη αν περάσει η νομοθεσία για τη μείωση της φορολόγησης από το Κογκρέσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα