Οι καταλύτες για να «ξεκολήσει» ανοδικά η χρηματιστηριακή αγορά

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος

Επικεφαλής Τεχνικής Ανάλυσης & Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Οι συναντήσεις τόσο της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το Σάββατο στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τράμπ την ερχόμενη Τρίτη μπορεί να δημιουργήσει στις επόμενες συνεδριάσεις το καταλύτη, που μπορεί να αναστείλει στο Γενικό Δείκτη τα ανοδικά τροχοπέδη της περιοχής

συσσώρευσης των 750 μονάδων.

Αγοραστικό “alert” και ένδειξη δραπέτευσης από τη βραχυχρόνια στασιμότητα θα είναι η ανοδική διαφυγή με αυξημένο τζίρο συναλλαγών πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 762 με 766 μονάδων. Τμήση η οποία μπορεί να αποτυπώσει στη συνέχεια διαγραμματικά σκαλοπάτια ανόδου προς την περιοχή από όπου διέρχεται η τοξοειδής αντίσταση των 787 με 790 μονάδων.

Για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η σθεναρή στήριξη του επιπέδου των 1947 μονάδων στις τελευταίες εκτεταμένες ρευστοποιήσεις δείχνει να φέρνει αποτελέσματα για τους αμυνόμενους «Bulls» λειαίνοντας το έδαφος για την αρπαγή των 2000 μονάδων. Από εκεί και έπειτα η επίτευξη ενός ικανοποιητικού τζίρου συναλλαγών μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια ανοδική κίνηση προς το επόμενο σημαντικό σημείο αντίστασης των 2050 μονάδων.

Ως θετική θα χαρακτηρίζαμε τη βραχυχρόνια διαγραμματική φυγή του Τραπεζικού Δείκτη από το τέλμα της περιοχής των 760 με 740 μονάδων. Μένει τώρα να δούμε τη συμπεριφορά του μέσα στη ζώνη ανοδικής αναχαίτισης των 820 με 800 μονάδων. Νικηφόρο πέρασμα από τις 820 μονάδες θα ανοίξει το πεδίο για τουλάχιστον 100 ανοδικές μονάδες, καθώς η επόμενη αξιοπρεπής αντίσταση εντοπίζεται στις 912 μονάδες. Ενδιαφέρουσα είναι και η επαναφορά μετά από αρκετές εβδομάδες του ταλαντωτή Σχετικής Δύναμης (RSI) πάνω από το επίπεδο της μέχρι πρότινος ανοδικής δυσπραγίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα