Στοιχειωμένοι από το 2010 στην οδό Σταδίου

Σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη είναι στο 3%, η ιδιωτική κατανάλωση αυξάνεται, ρέουν οι επενδύσεις, σπάνε τα ρεκόρ στον τουρισμό, μειώνεται η ανεργία κτλ. Μάλιστα, όπως επεσήμανε όλα αυτά γίνονται τώρα, τα ζούμε με άλλα λόγια.

Αν, όμως, ζούσαμε με 3% ανάπτυξη κάτι θα είχαμε αντιληφθεί. Στην οικονομία, στην κάθε οικονομία μιας χώρας δυο στοιχεία έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Οι αποταμιεύσεις και η μείωση της ανεργίας. Μπορούν δηλαδή οι εργαζόμενοι να βάλουν κάτι στην μπάντα που έλεγαν και οι γονείς μας; Όχι, βεβαίως. Όσο κι αν προσπαθούν (σ.σ. εκτός αν έχουν

μαύρα εισοδήματα)! Όσο για την περίφημη μείωση της ανεργίας, όλα είναι ένας μαγικός καθρέφτης. Με 330 - 400 ευρώ δεν μειώνεται η ανεργία, ούτε με τα τα voucher και τις προσλήψεις στις γραμματείες ή στους οργανισμούς για τους πρόσφυγες.

Μέσα σ' αυτό το χάλι της οικονομίας ο Ισπανός πρέσβης μας θύμισε και την «ασθένεια» που έχουμε στον τομέα της ασφάλειας. Έχετε δει σε άλλη χώρα να μπαίνουν στην πρεσβεία μιας χώρας; Όχι, δεν υπάρχει καμία χώρα όπου κάποιοι μπαίνουν ανενόχλητοι για να πετάξουν φειγ - βολάν. Η πρεσβεία, όπως είναι γνωστό αποτελεί ξένο έδαφος. Και εν τέλει ο Ρουβίκωνας, αναρχική ομάδα πώς υποστηρίζει τους Καταλανούς εθνικιστές; Με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζει το σημερινό συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επτά χρόνια πέρασαν από το 2010 και ουδείς έχει προτείνει να κτιστεί Μνημείο στη Σταδίου για τους 3 νεκρούς της Marfin. Να τηρείται ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Ακόμη κι αν επιστρέψουμε σε ανάπτυξη η ψυχή της Ελλάδος βρίσκεται κολλημένη σ' εκείνο το μεσημέρι στην Σταδίου, όπου κοινοί δολοφόνοι έκαψαν 3 ανθρώπους. Στοιχειωμένη παραμένει η Σταδίου, στοιχειωμένη είναι και η οικονομία, όσο κι αν οι σύμβουλοι νομίζουν ότι γράφουν ιστορία...

Keywords
Τυχαία Θέματα