Τα γεωπολιτικά δεν «τρομάζουν» τη Wall - Τριψήφια άνοδος για τον Dow

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις που είχαν ανησυχήσει τις αγορές τις προηγούμενες μέρες δείχνουν να ηρεμούν. Οι επενδυτές δείχνουν αισιόδοξοι παρά τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πένς, ο οποίος προειδοποίησε πως η «εποχή στρατηγικής... υπομονής με τη Βόρεια Κορέα έχει τελειώσει».

Οι δηλώσεις του Πενς έγιναν από τα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας, μια μέρα μετά την αποτυχημένη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ. Το γεγονός ότι ο Πενς πήγε εκεί

και γύρισε άθικτος οδήγησε τους bulls στην αγορά. Υπάρχει μια ανακούφιση τόσο για τα χρηματοοικονομικά όσο και για τα γεωπολιτικά» σχολιάζει ο Άνταμ Σάρχαν, CEO της 50 Park Investments.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο άνω των 100 μονάδων στις 20.636 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs και της Boeing να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 2.349 μονάδες με τις μετοχές χρηματοοικονομικών και βιομηχανίας να ηγούνται. Με κέρδη 0,89% στις 5.856 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq.

Χαμηλότερα κινήθηκαν τα συμβόλαια πετρελαίου και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε σε νέο χαμηλό από τις 17 Νοεμβρίου, πριν επιστρέψει στο 2,23%.

Ο δείκτης φόβου VIX υποχώρησε πάνω από 7% στις 15 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα