Σύμβουλος Φιγιόν: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα κρατήσουν πάνω από 2 χρόνια

Πιθανότατα θα χρειαστούν πάνω από δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δήλωσε σήμερα ανώτατος σύμβουλος του Γάλλου υποψηφίου, Φρανσουά Φιγιόν.

«Δεν βλέπω πώς θα μπορούσαν να κρατήσουν μόνο δύο χρόνια. Η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία εμπορίου με τον Καναδά κράτησε πολύ περισσότερα χρόνια επομένως δεν πιστεύω ότι τα δύο θα είναι αρκετά. Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να είναι ουσιαστική» δήλωσε ο Ζαν Πιερ Ραφαρίν, πρώην πρωθυπουργός, στο Bloomberg.

Η δήλωση

αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλια του πρώην συμβούλου του Φιγιόν, Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα.

«Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο και θα πρέπει να διατηρήσουμε μια σχέση με τη Βρετανία και ταυτόχρονα την ενότητά μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρέπει να υπάρξουν διχασμοί μεταξύ των κρατών μελών» πρόσθεσε ο Ραφαρίν.

Η θέση του Φιγιόν για τις διαπραγματεύσεις πάντως παραμένει μετριοπαθής, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας.

Σε συνέντευξή του τον Μάρτιο είχε δηλώσει ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις θέσεις της αλλά ότι ο βρετανικός λαός δεν μπορεί να τιμωρηθεί καθώς το δημοψήφισμα ήταν μια δημοκρατική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα