Οι φωτογραφίες του Νισήμ Λεβή στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργανώνει την έκθεση «Μέσα από τον φακό του Νισήμ Λεβή: μια οικογένεια, μια εποχή», που «ανοίγει» τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Η έκθεση εστιάζει στις καλλιτεχνικές φωτογραφίες του γιατρού Νισήμ Λεβή, που καλύπτουν την εποχή από τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας (1898- 1913) και τη χρονική περίοδο αναστάτωσης και αλλαγών που ακολούθησε, μέχρι το 1930.

Επιτρέπει στον επισκέπτη μια ματιά στη ζωή μιας εξέχουσας οικογένειας, που ανήκε σε μια κοινότητα της όμορφης βορειοελλαδίτικης

πόλη των Ιωαννίνων, λίγο καιρό πριν ο πόλεμος την καταστρέψει και αλλάξει τον ιστό της κοινωνίας της δια παντός, με τη δολοφονία της μεγάλης πλειοψηφίας των εβραίων κατοίκων της.

Οι απόγονοι της οικογένειας του Νισήμ Λεβή δάνεισαν στο Ε.Μ.Ε επιλεγμένα κειμήλια από την πολύτιμη οικογενειακή συλλογής τους, για τις ανάγκες της έκθεσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα καθώς και το στερεοσκοπικό μηχάνημα προβολής φωτογραφιών του Νισήμ.

Τα δίγλωσσα πληροφοριακά κείμενα συνοδεύονται από στοιχεία πολυμέσων με παρουσίαση μεγάλου αριθμού φωτογραφιών του Νισήμ.

Την έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος συνεργασίας του Ε.Μ.Ε. με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, συνοδεύουν εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 05 Οκτωβρίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα