Το $100 εκατομμυρίων παιχνίδι- πυραμίδα, ανησυχεί τις τουρκικές Αρχές

Ο Mehmet Aydin, κατασκευαστής του τηλεοπτικού παιχνιδιού αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που βρίσκεται στο κέντρο μιας έρευνας για «πυραμίδα» στην Τουρκία, λέει ότι εμπνεύστηκε αρχικά από το FarmVille.

Όπως και το online παιχνίδι εξομοίωσης που έγινε δημοφιλές νωρίτερα αυτή τη δεκαετία, το τουρκικό αντίγραφό του, Farm Bank, επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν εικονικά ζώα και να παράγουν και να πωλούν εικονικές καλλιέργειες. Η διαφορά είναι ότι

οι συμμετέχοντες πρέπει να επενδύσουν πραγματικά μετρητά – και μάλιστα τόσο πολλά, ώστε ο Aydin να ισχυρίζεται ότι πρόκειται να ανοίξει το μεγαλύτερο γαλακτοκομείο της Ευρώπης με τα έσοδα.

"Έχω δει όλα αυτά τα προγράμματα Ponzi online και σκέφτηκα ότι αυτοί οι απατεώνες είναι χαζοί", δήλωσε ο 26χρονος Aydin στο αγροτεμάχιο των 550 στρεμμάτων που αγόρασε τον Νοέμβριο στο κεντρικό χωριό Pazarkaya, περίπου στο μέσο της απόστασης της Κωνσταντινούπολης και της συριακής πόλης του Χαλεπίου. "Θα πρέπει να κάνουν πραγματικές επενδύσεις με τα χρήματα που συλλέγουν από τους ανθρώπους αντί να τους εξαπατούν."

Αυτό στο οποίο επιμένει ο Aydin είναι ένας καινοτόμος τρόπος να επιτρέπεται στους κανονικούς ανθρώπους να κερδίζουν χρήματα και να βοηθούν στην αναζωογόνηση μιας προβληματικής βιομηχανίας, ωστόσο έχει εγείρει υποψίες μεταξύ των αρχών που ασχολούνται με το άγρια ​​δημοφιλές παιχνίδι ότι είναι μια απάτη που τελικά θα καταρρεύσει και θα αφήσει πολλούς Τούρκους με άδεια χέρια. Η Ciftlik Bank σταμάτησε να δέχεται νέα μέλη την Τρίτη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των κυβερνητικών ερευνών. Τα τελωνεία και το υπουργείο εμπορίου της Τουρκίας απαγόρευσαν διαφημίσεις από την Αγροτική Τράπεζα ή Ciftlik Bank όπως είναι γνωστή στα τουρκικά για τρεις μήνες, προκειμένου να αποφύγουν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές που νομίζουν ότι είναι ένα κανονικό πιστωτικό ίδρυμα. Το παιχνίδι «κλίνει προς απάτη», δήλωσε ο υπουργός Bulent Tufenkci σε δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Φαίνεται σαν μια προσπάθεια να σχηματιστεί μια πυραμίδα ή σχέδιο ponzi».

Keywords
Τυχαία Θέματα