Οι Ευρωπαίοι αρνούνται στον Τσίπρα την Σύνοδο Κορυφής

Απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτης Σύνοδου Κορυφής μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Αλβανό πρόεδρο Bujar Nishani δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει περισσότερο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλεία από τους υπουργούς Οικονομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

«Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση ανανέωσης της αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειάζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για νέα συνάντηση του Eurogroup και όχι στο μακρινό μέλλον. Αναφέρομαι σε μέρες όχι εβδομάδες» πρόσθεσε.


Παράλληλα, επισήμανε πως είχε εκτεταμένες συζητήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup και της Κομισιόν ενώ επιβεβαίωσε την συνομιλία του και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητικός όμως στη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής είναι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει συνομιλίες με τον κ. Ντάισελμπλουμ αλλά και με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Πάολο Πάντοαν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τουσκ θα επιχειρήσει το απόγευμα να αποστείλει και επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητώντας και επισήμως τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου με θέμα το ελληνικό ζήτημα και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πιτέλα: Επιβεβλημένη μια Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την άλλη εβδομάδαΠιτέλα: Επιβεβλημένη μια Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την άλλη εβδομάδα

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα ώστε να «αποφευχθεί μια νέα ευρωπαϊκή κρίση».

«Θα πρέπει να εργαστούμε όλοι για να αποτραπεί μια κρίση στην Ελλάδα, ειδικά τώρα που – κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015» δήλωσε ο κ. Πιτέλα και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα «γεράκια» να εκβιάζουν την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα