Ο Βαρουφάκης τάσσεται... κατά του Brexit

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, φαίνεται πως τώρα καλεί την Βρετανία να αποφύγει ένα Brexit και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξεκινώντας με στίχους του διάσημου κομματιού Hotel California των Eagles, αναφέρει πως όταν κανείς μπει (στην ΕΕ), μπορεί να αναχωρήσει όποτε θέλει αλλά ποτέ δεν μπορεί να φύγει.

Ο Βαρουφάκης υποστηρίζει πως ακόμη και με μία ψήφο υπέρ του Brexit,

η Βρετανία θα είναι ακόμη μέρος της ενιαίας αγοράς, κάτι που σημαίνει πως η χώρα έχει ήδη παραδώσει την εθνική της κυριαρχία. Λόγω της απουσίας της κυριαρχίας αυτής, συμβουλεύει τους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ και να πολεμήσουν μαζί με... τους υπόλοιπους. Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθαρίζει πως τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας.

Συνεχίζει, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ διαλύεται εκ των έσω. Αυτή η διάλυση, όπως αναφέρει, θα προκαλέσει τρομερό αποπληθωρισμό ανά την Ευρώπη, με την Βρετανία να μην μπορεί να το αποφύγει ακόμη κι αν βγει από την ΕΕ. Εάν, όμως παραμείνει στην ΕΕ, μπορεί να βοηθήσει προς αποφυγή αυτών των πιστωτικών συνεπειών.

Εάν, συνεχίζει, η Βρετανία βγει από την ΕΕ, θα παραδώσει την κυριαρχία της σε ένα "ξένο σώμα" στις Βρυξέλλες, κάτι που "δεν είναι και πολύ έξυπνο", όπως αναφέρει με το κλασσικό του μειδίαμα.

YANIS VAROUFAKIS: Brexit won't help Britain regain sovereignty https://t.co/nyobe9oyVA via @bi_politics

— Lianna Brinded (@LiannaBrinded) 26 Απριλίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα