Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ασιατικές αγορές

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας τη Wall Street που επίσης έκλεισε με κέρδη κατά την τελευταία της συνεδρίαση την Παρασκευή.

Στο Σίδνεϊ, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 6.130,4 μονάδες, ενώ με εμικτά πρόσημα κινήθηκαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας: η ANZ με άνδο 0,28%, ενώ η ΝΑΒ έκλεισε με πτώση 0,1%. Πτώση σημείωσε και ο χρυσός με τον δείκτη All Ordinaries Gold να σημειώνει πτώση 0,4%.

Στη Νότια Κορέα

ο Kospi με άνοδο 0,63% στις 2. 513,28 μονάδες, με τα μεγαλύτερα κέρδη στους κλάδους λιανικής, αυτοκινήτου και οίκους trading. Ωστόσο δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως της Samsung Electronics και της SK Hynix να χάνουν 0,19% και 1,39% αντίστοιχα.

Αύριο Τρίτη αναμένεται και η συνάντηση εκπροσώπων της Νοτίου και της Βορείου Κορέας για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2015. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στους επερχόμενους Χειμερινούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει η Νότια Κορέα, αλλά και στις διμερείς σχέσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με άνοδο 0,54% στις 3.410 μονάδες και ο Shenzhen Composite με άνοδο 0,22% στις 1.945,98 μονάδες. Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300, σημείωσε άνοδο 3,33%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αντέστρεψε τις απώλειες που είχε νωρίτερα και γύρισε σε άνοδο 0,09%.
Κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω επίσημης αργίας.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 0,33% νωρίτερα, λίγο κάτω από τις 591,50 μονάδες που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε υψηλά πολλών ετών, με το Χονγκ Κονγκ σε υψηλά δεκαετίας και τον Nikkei στο Τόκιο σε υψηλά 26 ετών.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων, με πρώτη τη Samsung Electronics αύριο Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα