Οι επενδυτές της Uber, χρηματοδοτούν τη συμφωνία με την SoftBank

Οι μέτοχοι της Uber Technologies Inc. συμφώνησαν να πουλήσουν ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών της εταιρείας σε ένα επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής την SoftBank Group Corp., επιτρέποντας στον ιαπωνικό όμιλο να μαζέψει ένα κομμάτι της Uber με σημαντική έκπτωση, ως προς την τελευταία αποτίμηση.

Η συναλλαγή έγινε στο επίπεδο των 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Uber,

σύμφωνα με ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα της συμφωνίας. Ο επενδυτικός όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει την SoftBank, την Dragoneer Investment Group, την TPG, την Tencent Holdings Ltd. και την Sequoia Capital, θα διαθέσει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια απευθείας στην επιχείρηση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, με υψηλότερη αποτίμηση τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τους αγοραστές για να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή, με την οποία αναμένουμε να στηρίξουμε τις επενδύσεις μας στον τεχνολογικό τομέα, να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξή μας και να ενισχύσουμε την εταιρική μας διακυβέρνηση", δήλωσε εκπρόσωπος της Uber σε μια ανακοίνωση στο διαδίκτυο.

Εκείνοι που ως τώρα στηρίζουν την Uber, με περισσότερο από το 20% των μετοχών της, προσέφεραν τα μερίδιά τους και περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται στη συνολική συμφωνία. Η ομάδα της SoftBank θα κατέχει περίπου το 17,5% της startup αυτής, με τη SoftBank να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, στο 15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα