To bitcoin ανέκαμψε στα 15.000 δολάρια κι αναζητεί στήριξη

Το Bitcoin φάνηκε να βρίσκει μια βάση την Παρασκευή, ανεβαίνοντας στα 15.000 δολάρια μετά από τις κινήσεις της Νότιας Κορέας για να περιορίσει την κερδοσκοπία και να προστατεύσει τους λιανικούς πελάτες, που έριξε το ψηφιακό νόμισμα κατά περισσότερο από 8% χθες.

Το Bitcoin αυξήθηκε σχεδόν κατά 8% στα $15.032 στις 2:16 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ, όπως έδειξε σύνθετη αποτίμηση αξιών του Bloomberg. Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε

περίπου 23% από το ρεκόρ των 19.511 δολαρίων, στο οποίο έφθασε στις 18 Δεκεμβρίου, όταν η CME Group Inc. εισήγαγε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures). Ενώ το ντεμπούτο του Bitcoin σχετικά με τις ρυθμιζόμενες χρηματιστηριακές συναλλαγές στο Σικάγο θεωρήθηκε ότι έδωσε ένα νέο κύριο κανάλι για αξιοποίηση στους επενδυτές, μέχρι τώρα ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος.

"Η βραχυπρόθεσμη στήριξη είναι περίπου στα 13.500 δολάρια - έχουμε κινηθεί εκεί στις τελευταίες δύο μέρες διαπραγμάτευσης", δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Chris Gersch, διευθυντής στρατηγικής στο Bell Curve Capital LP στο Σικάγο. "Τελικά πιστεύω ότι κινείται χαμηλότερα και δοκιμάζει τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας γύρω στα $12.400 στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης", ανέφερε, μιλώντας για την εκδοχή της CME Group Inc.

Keywords
Τυχαία Θέματα