Οι αλλεπάλληλοι τυφώνες στις ΗΠΑ πλήττουν το δολάριο και την προοπτική αύξησης των επιτοκίων

Το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας και πλέον, ενώ οι μετοχές παρουσίασαν μια μεικτή εικόνα, καθώς οι φυσικές καταστροφές ακύρωσαν τις προσδοκίες για άλλη μια αύξηση του επιτοκίου των ΗΠΑ φέτος.

Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε, επιβαρυμένος από την ανησυχία λόγω των τυφώνων, όπως έδειξε η εταιρεία Equifax Inc. Ο δείκτης Dow Jones Industrial

Average ανέκαμψε, μετά την αρχική πτώση.

Το δολάριο υποχώρησε καθώς οι traders υπέστησαν οικονομικές ζημιές στη Φλόριντα από τον τυφώνα Irma, που προβλέπεται να συνεχίσει το καταστροφικό τουέργο. Τη νύχτα, ο ισχυρότερος σεισμός του τελευταίου αιώνα έπληξε το Μεξικό, προσθέτοντας ακόμα στο ήδη υπαρκτό άγχος των επενδυτών. Το μεξικάνικο πέσο επίσης κατέγραψε απώλειες.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων κυμάνθηκαν γύρω στο 2,07%. Ο χαλκός προκάλεσε πτώση στα βιομηχανικά μέταλλα. Χρυσός και πετρέλαιο έπεσαν επίσης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Υόρκης Fed, William Dudley, και ο ομόλογός του από το Kansas City, Esther George, ήταν οι τελευταίοι αμερικανικοί κεντρικοί τραπεζίτες που διατύπωσαν τις απόψεις τους πριν από μια συνεδρίαση καθορισμού των πολιτικών οι οποίες θα ακολουθηθούν αυτό το μήνα. Και οι δύο επανέλαβαν την ανάγκη να συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, ενώ παραδέχονται ότι ο χαμηλός πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Dudley δήλωσε ότι οι τυφώνες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων των επιτοκίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα