Πολυμέτωπη σύγκρουση της Τερέζα Μέι με τους Βρετανούς βουλευτές

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αναμέτρηση με τους βουλευτές όσον αφορά στα σχέδια της, για να εξασφαλίσει ότι το Συντηρητικό κόμμα θα έχει την πλειοψηφία, άρα και τον έλεγχο όλων των νομοθετικών πράξεων στο Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνησή της προτείνει να παραβιαστεί η συμφωνία που διέπει την κοινοβουλευτική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη σύσταση επιτροπών στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι Συντηρητικοί θα κυριαρχούν σε αυτές τις κρίσιμες επιτροπές που εξετάζουν νομοσχέδια. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης,

οι Εργατικοί, λέει ότι το σχέδιο της Μέι συνιστά "νοθεία" δεδομένου ότι απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές του Ιουνίου.

Η πολιτική διαμάχη σχετικά με το σχέδιο της πρωθυπουργού, που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να περιπλέξει τους νόμους που θα καθορίσουν και το Brexit σε μια κρίσιμη στιγμή της διαδικασίας. Η Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει ήδη τριβές με τα μέλη του Κοινοβουλίου σχετικά με προτάσεις για να εκχωρηθούν στην κυβέρνησή της, εκτεταμένες εκτελεστικές εξουσίες, προκειμένου να αλλάξει εκατοντάδες νόμους, μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019. Ένα άλλο θέμα τριβής, το οποίο αφορά στους υπουργούς που προσπαθούν να αποφύγουν τη δημοκρατική λογοδοσία, θα μπορούσε να δηλητηριάσει τη συζήτηση για τη νομοθεσία που αφορά στο brexit. Τα σύννεφα για την πρωθυπουργό, πυκνώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα