Οδοιπορικό του protothema.gr στα μπλόκα των αγροτών

Ενιαία γραμμή στις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν 30 από τα 50 και πλέον μπλόκα αγροτών που έχουν στηθεί σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Τέμπη και παρά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για διάλογο, οι αγρότες αποφάσισαν δίωρους αποκλεισμούς δύο φορές την ημέρα μέχρι και τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, θα κλείνουν τους δρόμους από τις 12:00 έως τις 14:00 κι από τις 19:00 έως τις 21:00 για τις ημέρες Κυριακή, 24 Ιανουαρίου και Δευτέρα, 25 Ιανουρίου. Αυτό

θα έχει ως αποτέλεσμα οι μετακινήσεις στη χώρα για μερικές ώρες να παραλύουν στην κυριολεξία, προκαλώντας διαφορά προβλήματα. Την Τρίτη σε μια προσπάθεια κοινής πορείας όλων των μπλόκων πανελλαδικώς θα υπάρξει νέα συνάντηση αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Το νέο ραντεβού των αγροτών έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην αίθουσα Γερμανός στο χώρο της Έκθεσης. Μέχρι τότε οι αγρότες δε θα δουν τον πρωθυπουργό.

Το protothema.gr ξεκίνησε το οδοιπορικό προς τα μπλόκα των αγροτών με πρώτη στάση τον κόμβο Μικροθηβών στη Θεσσαλία από όπου αρχίζει μια από τις πιο σκληροπυρηνικές κινητοποιήσεις. Όπως μας επισήμαναν οι αγρότες η κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί σε ασφαλιστικό και φορολογικό στην ουσία σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό τους και τους οδηγεί στην καταστροφή.

΄

Νέα παιδιά που οι αγρότες γονείς τους τούς άφησαν ως περιουσία στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης και τα έστειλαν να σπουδάσουν επαγγέλματα που θα τα βοηθήσουν να εξελίξουν την αγροτική παραγωγή δηλώνουν απόγνωση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία βοήθεια στους νέους που έχουν όρεξη και φρέσκιες ιδέες για αυτή τη δουλειά.

"Ολοι λένε για τον τουρισμό ότι θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση. Κανεις τους δεν ξέρει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κατά βάσην αγροτική που μπορεί να παράγει και να γίνει ανταγωνιστική εάν υπάρξει επιτέλους ένα σχέδιο;", διερωτάται ένας 23χρονος που τις επόμενες ημέρες λαμβάνει πτυχίο με σπουδές επάνω στην φυτική παραγωγή. "Έχω τις γνώσεις και τη διάθεση να εξελιχθώ μέσα στο αγροτικό επάγγελμα, εφόδια δεν έχω και κίνητρα από την κυβέρνηση", σημειώνει χαρακτηριστικά.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα