Ωδή στη Φρανκφούρτη από τον CEO της Deutsche Bank

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank AG, Τζον Κράιαν, δήλωσε ότι η πόλη που αποτελεί την έδρα της τράπεζας, είναι η καλύτερη θέση στην Ευρώπη για να κερδίσει τις εμπορικές συναλλαγές καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εξέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Σίγουρα, νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε πόλεις όπως το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ ή το Παρίσι", ανέφερε ο Κράιαν σε ομιλία του την Τετάρτη στη Φραγκφούρτη

"Αλλά, καμία από αυτές τις τοποθεσίες δεν έχει τις δομές για να αναλάβει πραγματικά ένα σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων που είχαν επιλέξει ως έδρα το Λονδίνο. Η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις είναι η Φρανκφούρτη".

Η γερμανική πόλη έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος νικητής στον αγώνα για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που σήμερα εδρεύουν στο Λονδίνο, κι οι οποίες θα μετεγκατασταθούν εντός της ΕΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ένωση το 2019. Η Deutsche Bank σχεδιάζει να αρχίσει τη μετεγκατάσταση έως και 4.000 θέσεων - ή περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της που βρίσκεται στη Βρετανία- στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο ήδη από το 2018, ανέφεραν τον περασμένο μήνα άνθρωποι με γνώση του θέματος.

"Η διαδικασία του brexit μπορεί να αξιοποιηθεί για μια γιγαντιαία οικονομική ώθηση της Φρανκφούρτης", δήλωσε ο Κράιαν. "Οι υποδομές είναι που καθιστούν το Λονδίνο μοναδικό στην Ευρώπη. Εάν η Γερμανία θέλει να πάρει μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί, θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά από αυτή την άποψη."

Το Λονδίνο θα μπορούσε να χάσει 30.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καθώς οι πελάτες μεταφέρουν μέχρι και 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ (2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια) ενεργητικού εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το think tank Bruegel. Περίπου 10.000 από τους εργαζόμενους αυτούς θα μετεγκατασταθούν στην Φρανκφούρτη, την τραπεζική πρωτεύουσα της Γερμανίας, σύμφωνα με το λόμπι της ομάδας Frankfurt Main Finance.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της Φρανκφούρτης είναι ότι είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Ιούνιο, η ΕΚΤ δήλωσε ότι θα χρειαστεί την εξουσία να εποπτεύει την εκκαθάριση των χρηματοπιστωτικών εργαλείων που εκφράζονται σε ευρώ, πράγμα που θα μπορούσε να σημάνει τη μετεγκατάσταση περισσότερων θέσεων εργασίας από την κερδοφόρα βιομηχανία εκκαθάρισης του Λονδίνου στην ΕΕ και ενδεχομένως στη Φρανκφούρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα