Όχι άλλους φόρους – βάλτε εισιτήριο!

Ότι θα φτάναμε κάποτε στο σημείο να παρακολουθήσουμε Αριστερό υπουργό Οικονομικών να επιχειρηματολογεί, από το βήμα της Βουλής, υπέρ της αποκρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών κι από κάτω τον εκπρόσωπο της ΝΔ, γνωστό για τις "δεξιότερες του... μέσου όρου" απόψεις του, να τον κατακεραυνώνει πως ευτελίζει και ξεπουλά την περιουσία των Ελλήνων, πρέπει να ομολογήσετε πως δεν θα το πιστεύατε ποτέ.

Ομοίως παραδεχτείτε πως η "ανοχή"

σας, η "ανοχή" όλων μας για την ακρίβεια, απέναντι στα καθημερινά πολιτικά ψυχοδράματα που περιλαμβάνουν συνταγές για γεμιστά, λαθρομετανάστες που λιάζονται στα παγκάκια, παχύσαρκους υπουργούς που λοιδορούν τους ψηφοφόρους τους ότι τρώνε πολλά μακαρόνια και εκλεγμένες θείτσες που μοιράζουν τους φόρους στον καφέ, τα τσιγάρα και τα ποτά για να μην πέσουμε σε όλα τα κακά μαζεμένα, έχει αποδειχθεί υπέρ το δέον "ελαστική".

Αν μέχρι πρότινος λέγαμε πως ο Έλληνας "έχει ακόμα λίπος" και αντέχει τόσα χρόνια πίεσης, μνημονίων και φοροκαταιγίδων, πλέον προτείνω να αναθεωρήσουμε και να λέμε πως ο Έλληνας "έχει ακόμα χιούμορ".

Επί τούτου λοιπόν ιδού μια ακόμα ιδέα προς το οικονομικό επιτελείο: Ζούμε που ζούμε στη χώρα του εφαρμοσμένου σουρεαλισμού, αντί να σπαζοκεφαλιάζετε ποιο νέο φόρο να βάλετε, κόψτε εισιτήριο: κάθε πολίτης να υποχρεούται να πληρώνει άπαξ το μήνα ένα ποσό ως αντικαταβολή για το θέατρο του παραλόγου που θα παρακολουθήσει τις επόμενες 30 ημέρες από τηλεοράσεως, Βουλής, ραδιοφώνων, μίντια ή και τυχόν δια ζώσης συναναστροφής του με το πολιτικό προσωπικό της χώρας!

Κανονικό εισιτήριο οι ενήλικες, μισό τα παιδιά και οι άνεργοι – συνταξιούχοι.

Άλλος για το Δελφινάριο τώρα που καλοκαιριάζει...

Keywords
Τυχαία Θέματα