Ομπάμα: Πρέπει να είμαστε ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας

Τα συλλυπητήριά του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε από την Αβάνα της Κούβα κάλεσε όλα τα κράτη να μείνουν ενωμένα για να νικήσουν την τρομοκρατία, λέγοντας πως οι σκέψεις όλων των Αμερικανών είναι στο Βέλγιο.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ανεξάρτητα από εθνικότητα ή φυλή ή πίστη στον πόλεμο κατά της

μάστιγας της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Μπορούμε και θα νικήσουμε όσους απειλούν την ασφάλεια των λαών σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με όσους καταδικάζουν αυτές τις αποτρόπαιες επιθέσεις».

Την ίδια ώρα, ο Ομπάμα τόνισε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξουν τον εταίρο και φίλο Βέλγιο, στην έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων πίσω από τις σημερινές επιθέσεις.

Από την άλλη, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με ανάρτησή της στο Twitter εξέφρασε τη θλίψη της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Οι σκέψεις κι οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και σε όλο το λαό του Βελγίου. Αυτοί οι τρομοκράτες προσπαθούν να υποβιβάσουν τις δημοκρατικές αξίες που αποτελούν θεμέλιο του τρόπου ζωής μας. Δεν θα τα καταφέρουν ποτέ», τόνισε η Χίλαρι Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα