To "φάντασμα" της κανονικότητας πλανάται πάνω από τη Δαμασκό

Στην Όπερα της Δαμασκού, άνθρωποι κάθε ηλικίας επευφημούν τους δύο τραγουδιστές των αραβικών τραγουδιών για την αγάπη.

Με το κοινό να απολαμβάνει τη μουσική, ο πόλεμος που έχει καταστρέψει τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελεί μακρινή ανάμνηση, τουλάχιστον για μία βραδιά.

Η κοινωνία υποφέρει λόγω των αυξημένων τιμών των πιο βασικών αγαθών. Η οικονομία είναι κατεστραμένη , ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 50% και οικογένειες ζουν χωρίς τα απαραίτητα. Παρόλα αυτά, η βραδιά στην Όπερα είναι σημάδι που θέλει να δώσει η κυβέρνηση, πως ο Bashar al-Assad καταφέρνει και κρατά ένα πρόσχημα

κανονικότητας στην πληγωμένη πόλη.

Για την κυβέρνηση της χώρας, η ανοικτή Όπερα των 1.300 θέσεων προσπαθεί να αποδείξει πως η Συρία συνεχίζει να λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του ηγέτη. Τα πιο ακριβά εισιτήρια είχαν...μισό ευρώ, ενώ ο πληθυσμός της Δαμασκού που κάποτε βρισκόταν στα 3 εκατομμύρια έχει, πια, διπλασιαστεί, αφού Σουνίτες πρόσφυγες προσπαθούν να βρουν καταφύγιο. Στις αγορές οι λιγοστοί πωλητές συνεχίζουν και προσπαθούν, ενώ σε πολλά καφέ, οι ηλικιωμένοι πίνουν παραδοσιακό καφέ και μοιράζονται shisha. Μερικά παιδιά παίζουν στα πάρκα και στις πλατείες, στις κούνιες, όσο διαρκεί η εκεχειρία, για μερικές στιγμές ξεχνώντας πως είναι να ζουν με τον φόβο, τη στιγμή που οι γονείς τους έχουν ξεπουλήσει όλα τους τα ασημικά για να τους προσφέρουν τα βασικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα